NajRecept.sk Sladké jedlá Palacinky Ako zabrániť prichytávaniu palaciniek k panvici? Dokonalé palacinky nasladko, naslano aj pre fitness nadšencov.
Ako zabrániť prichytávaniu palaciniek k panvici? Dokonalé palacinky nasladko, naslano aj pre fitness nadšencov.
Recept Ako zabrániť prichytávaniu palaciniek k panvici? Dokonalé palacinky nasladko, naslano aj pre fitness nadšencov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.3.2023

Ako zabrániť prichytávaniu palaciniek k panvici? Dokonalé palacinky nasladko, naslano aj pre fitness nadšencov.

Palacinky sú obľúbeným pokrmom každého, pretože sú ľahké na prípravu a dajú sa servírovať na všetky spôsoby. Ako docieliť to, aby sa vám každá palacinka podarila a chutila božsky? Vyskúšajte osvedčené triky kuchárov, vďaka ktorým sa nepodarené palacinky stanú minulosťou.

Ako na nadýchané a kypré palacinkové cesto?

Nevyzerá vaše palacinkové cesto tak, ako ste si ho predstavovali? Pripravte si zvlášť suché a mokré prísady a akonáhle ich zmiešate, nechajte cesto aspoň 30 minút odpočívať. Tak sa prirodzene zbaví hrudiek, pretože múka sa počas tejto doby prirodzene rozpustí v mlieku. Pre nadýchanejšie a kyprejšie cesto doň pridajte kvapku sódovky. Obľúbený trik kuchárov spočíva aj v tom, že sa do palacinkového cesta pridá olej. Ten totiž zaistí že palacinky budú krásne jemné a tenké.

Príprava receptu Ako zabrániť prichytávaniu palaciniek k panvici? Dokonalé palacinky nasladko, naslano aj pre fitness nadšencov., krok 1

Ako zabrániť pripáleniu a prichytávaniu palaciniek k panvici?

Stáva sa vám, že sa vám pri vyprážaní palacinky prilepí k panvici a výsledkom je tak skôr trhanec ako celistvá palacinka?

Existuje pár trikov, ako tomu zabrániť:

  • Palacinky vždy pripravujte iba na rozpálenej panvici, tú potierajte len slabou vrstvou oleja a buďte trpezliví.
  • Palacinku otáčajte až vo chvíli, keď sa odlepí od panvice.
  • Na prípravu palaciniek sa najlepšie hodia špeciálne panvice, ale dobrú službu vám poskytnú aj panvice teflónové a liatinové.
  • Palacinkové cesto lejte krúživými pohybmi a postrážte si, aby sa rovnomerne rozlialo po celej ploche panvičky.
  • Pokiaľ si pripravujete palacinky na sladko, snažte sa do cesta nepridávať príliš veľa cukru, pretože aj to môže spôsobiť prichytávanie k panvici.

Palacinky na sladko

Milujete palacinky s jahodovou marmeládou alebo nutellou? Nebojte sa trochu experimentovať a vyskúšajte aj palacinky s tvarohom, čerstvým ovocím a posypanou čokoládou. Skvele chutia palacinky s mangovým či hruškovým chutney, citrónovou, pomarančovou i žĺtkovou omáčkou a úplne božské sú aj žravé palacinky s tvarohom, jahodami a medom.

Palacinky na slano

Palacinky sú nielen sladkou bodkou, ale aj obľúbenou desiatou aj hlavným chodom. Ako si ich pripraviť na slano? Niektoré slané suroviny je možné pridať priamo do cesta. Napríklad špenátové palacinky podávané s tvarohom a posypané syrom sú neskutočnou lahôdkou.

Avšak špenát nie je jedinou surovinou, ktorá sa dá s palacinkami kombinovať. Možností je nespočet. Najlepšie slané palacinky s cesnakom, syrom a bylinkami, palacinky plnené šalátom a bylinkami podávané so smotanovým dipom či palacinky plnené slaninou, to je len niekoľko príkladov neodolateľných receptov, ktoré nemožno nemilovať.

Príprava receptu Ako zabrániť prichytávaniu palaciniek k panvici? Dokonalé palacinky nasladko, naslano aj pre fitness nadšencov., krok 2

Ako si pripraviť palacinkovú tortu

Chcete vyrobiť netradičnú narodeninovú tortu? Vyskúšajte tú z palaciniek. Palacinková torta sa skladá z palaciniek naukladaných na seba a medzi každou vrstvou nesmie chýbať chutná náplň. Stačí si teda pripraviť dostatočné množstvo palaciniek a potom sa s nimi vyhrať a netradičná torta je na svete. Pokiaľ ho ozdobíte čerstvým ovocím, bude naozaj na zahryznutie. Prekladať ich môžete krémom z tvarohu či smotany.

Fitness palacinky

Venujete sa cvičeniu a váš denný príjem sacharidov je značne obmedzený? To ešte nie je dôvod na to, aby ste si nedopriali pár palaciniek. Fitness palacinky bez cukru a bielej múky chutia božsky a určite vám zlepšia náladu. Rovnako aj cuketovo syrové palacinky, po ktorých sa len zapráši. A vyskúšať by ste rozhodne mali aj zelerové palacinky.

Buďte pri servírovaní palaciniek kreatívni a skúšajte pridávať najrôznejšie suroviny. Nezáleží na tom, či budú sladké alebo slané, pretože palacinky chutia skvele na všetky spôsoby.

Zbierku najlepších receptov na palacinky nájdete nižšie.

1. 16 najlepších receptov na palacinky, ktoré si môžete pripraviť na rôzne spôsoby

Máte v obľube palacinky? S týmito recepty palacinky dostanete na iný level. Zostavili sme pre vás tie najlepšie a veríme, že si pochutnáte.

Recept nájdete TU

16 najlepších receptov na palacinky, ktoré si môžete pripraviť na rôzne spôsoby

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár