Sladké veľhory

Sladké veľhory

By 5. januára 2019

Chuťovo je vynikajúci, ľahký a vláčny.
Je z odpaľovaného cesta a priznám sa, že sa mi nevydaril tak, ako by sa mal. Napriek tomu som bola zaň pochválená.
Pred odpaľovaným cestom som mala rešpekt. Nikdy som ho nerobila, akurát som si pozrela pár videí na nete. Mimochodom, v každom bolo niečo iné ukázané.
Cesto sa mi totiž slabo zvrásnilo ale už presne viem, kde som urobila chybu. V jednom videu vraveli, že treba dobre odpariť vodu z prvej etapy miešania. Tak som svedomite odparovala, miešala a miešala.
No a potom počet vajec uvedených v recepte bol nedostačujúci. Cesto som mala príliš husté. Nabudúce si dám lepší pozor 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Stužený tuk  (videla som recepty, kde išlo maslo, to je asi zdravšie)  dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa tuk rozpustí.
  2. Do vriaceho postupne primiešavame hladkú múku a varíme do zhustnutia.
  3. Do vlažnej masy postupne zašľaháme vajcia a na miernom ohni dobre vyšľaháme metličkou, kým nevznikne krémové cesto.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti, kazdú natrieme na plech vyložený pečiacim papierom a upečieme.  Pri 250 stupňov, 15 minút.
  5. Cesto sa zvrásni a povydúva.

 

Plnka:

  1. Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou, karamel v nej rozpustíme a necháme vychladnúť.
  2. Vlejeme to do mlieka a s pridaním žĺtok, múky a zlatých klasov uvaríme hustý puding.
  3. Do horúceho nakrájame maslo (heru) a dobre vyšľaháme.
  4. Dáme do chladničky stuhmúť. Sem- tam prešľaháme.
  5. Krém natrieme na prvý plát, naň navrstvíme ušľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom.
  6. Vrch pofŕkame čokoládovou polevou a necháme stuhnúť do druhého dňa.

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *