FotoRecept | Ľadové rezy

FotoRecept | Ľadové rezy

Pridal: klaura, 26.12.2018

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept na zákusok, hodný nielen slávnostných príležitostí. V rodine sme mali malú oslavu, a aj k malej oslave treba dačo dobré upiecť ku kávičke, všakže :-) Potešiť chuťové poháriky, urobiť si sviatočný deň ešte krajším. Otvorila som si teda svoju virtuálnu kuchársku knihu a hľadala, hľadala niečo nové, jednoduché, dobré. A veruže som našla tieto rezy. Sú vynikajúce a celkom rýchlo hotové - teda, okrem chladenia. Začala som piecť večer o desiatej (veru som asi divná) a o jedenástej v noci som dávala koláčik do chladničky ešte bez šľahačky, aby krém dobre stuhol. Šľahačka a zdobenie sa konali v deň oslavy. [caption id="attachment_21904" align="aligncenter" width="350"] FotoRecept | Ľadové rezy[/caption] Budeme potrebovať na veľký plech cca 30 x 40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 26.12.2018

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Bielková piškóta:

9 kusovbielok
štipkasoľ
9 PL (preosiatý)práškový cukor
9 PLpolohrubá múka
1 balenieprášok do pečiva

Žĺtkový krém:

9 kusovžĺtok
9 PLcukor kryštálový
0,5 dl (ak nie je po ruke, môže byť aj voda)citrónová šťava
9 PLhladká múka
2 PL (prípadne môžete použiť aj Gustin)zlatý klas
9 dlmlieko
1 balenievanilkový cukor
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov.
  2. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustý sneh, postupne do neho zašľaháme práškový cukor a na koniec jemne vmiešame múku s kypriacim práškom.
  3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Upečieme pri 180 °C asi za cca 20 min.
  5. Kým sa cesto pečie, uvaríme krém.
  6. Do hrnca dáme variť mlieko s vanilkovým cukrom.
  7. Keď je mlieko horúce, odoberieme z neho 1 dl a dáme bokom.
  8. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do bledej peny, postupne pridávame citrónovú šťavu, nakoniec pridáme múku, zlatý klas a jemne zašľaháme.
  9. Túto žĺtkovú zmes vylejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme puding.
  10. Do horúceho pudingu nakrájame maslo a po chvíli vyšľaháme krém. Šľaháme s prestávkami do vychladnutia. Môžeme si pomôcť tak, že namočíme hrniec do studenej vody.
  11. Z cesta stiahneme papier a nožíkom jemne narežeme vrchnú kôrku.
  12. Mliekom, ktoré sme si odložili bokom, pokropíme piškótu po celom povrchu.
  13. Na piškótu natrieme vychladnutú plnku a dáme schladiť do chladničky
  14. Nakoniec pripravíme šľahačku a natrieme ju na plnku.
  15. Ozdobíme striebornými guličkami a ešte šupneme do chladničky dobre vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť