NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Ľadové rezy
FotoRecept | Ľadové rezy
FotoRecept | Ľadové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   26.12.2018

FotoRecept | Ľadové rezy

Recept na zákusok, hodný nielen slávnostných príležitostí. V rodine sme mali malú oslavu, a aj k malej oslave treba dačo dobré upiecť ku kávičke, všakže :-) Potešiť chuťové poháriky, urobiť si sviatočný deň ešte krajším. Otvorila som si teda svoju virtuálnu kuchársku knihu a hľadala, hľadala niečo nové, jednoduché, dobré. A veruže som našla tieto rezy. Sú vynikajúce a celkom rýchlo hotové - teda, okrem chladenia. Začala som piecť večer o desiatej (veru som asi divná) a o jedenástej v noci som dávala koláčik do chladničky ešte bez šľahačky, aby krém dobre stuhol. Šľahačka a zdobenie sa konali v deň oslavy. [caption id="attachment_21904" align="aligncenter" width="350"] FotoRecept | Ľadové rezy[/caption] Budeme potrebovať na veľký plech cca 30 x 40 cm.

Suroviny

Bielková piškóta:

9 kusov
bielok
štipka
soľ
9 PL (preosiatý)
práškový cukor
9 PL
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva

Žĺtkový krém:

9 kusov
žĺtok
9 PL
cukor kryštálový
0,5 dl (ak nie je po ruke, môže byť aj voda)
citrónová šťava
9 PL
hladká múka
2 PL (prípadne môžete použiť aj Gustin)
zlatý klas
9 dl
mlieko
1 balenie
vanilkový cukor
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov.
  2. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustý sneh, postupne do neho zašľaháme práškový cukor a na koniec jemne vmiešame múku s kypriacim práškom.
  3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Upečieme pri 180 °C asi za cca 20 min.
  5. Kým sa cesto pečie, uvaríme krém.
  6. Do hrnca dáme variť mlieko s vanilkovým cukrom.
  7. Keď je mlieko horúce, odoberieme z neho 1 dl a dáme bokom.
  8. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do bledej peny, postupne pridávame citrónovú šťavu, nakoniec pridáme múku, zlatý klas a jemne zašľaháme.
  9. Túto žĺtkovú zmes vylejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme puding.
  10. Do horúceho pudingu nakrájame maslo a po chvíli vyšľaháme krém. Šľaháme s prestávkami do vychladnutia. Môžeme si pomôcť tak, že namočíme hrniec do studenej vody.
  11. Z cesta stiahneme papier a nožíkom jemne narežeme vrchnú kôrku.
  12. Mliekom, ktoré sme si odložili bokom, pokropíme piškótu po celom povrchu.
  13. Na piškótu natrieme vychladnutú plnku a dáme schladiť do chladničky
  14. Nakoniec pripravíme šľahačku a natrieme ju na plnku.
  15. Ozdobíme striebornými guličkami a ešte šupneme do chladničky dobre vychladnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár