FotoRecept | Ľadové rezy
Recept na zákusok, hodný nielen slávnostných príležitostí. V rodine sme mali malú oslavu, a aj k malej oslave treba dačo dobré upiecť ku kávičke, všakže :-) Potešiť chuťové poháriky, urobiť si sviatočný deň ešte krajším. Otvorila som si teda svoju virtuálnu kuchársku knihu a hľadala, hľadala niečo nové, jednoduché, dobré. A veruže som našla tieto rezy. Sú vynikajúce a celkom rýchlo hotové - teda, okrem chladenia. Začala som piecť večer o desiatej (veru som asi divná) a o jedenástej v noci som dávala koláčik do chladničky ešte bez šľahačky, aby krém dobre stuhol. Šľahačka a zdobenie sa konali v deň oslavy. [caption id="attachment_21904" align="aligncenter" width="350"] FotoRecept | Ľadové rezy[/caption] Budeme potrebovať na veľký plech cca 30 x 40 cm.
SUROVINY
Bielková piškóta:
Žĺtkový krém:
- Najskôr si oddelíme žĺtka od bielkov.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Upečieme pri 180 °C asi za cca 20 min.
- Kým sa cesto pečie, uvaríme krém.
- Do hrnca dáme variť mlieko s vanilkovým cukrom.
- Keď je mlieko horúce, odoberieme z neho 1 dl a dáme bokom.
- Z cesta stiahneme papier a nožíkom jemne narežeme vrchnú kôrku.