FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

Pridal: klaura, 26.12.2018
Kategorie: Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Škoda by bola niečo z fajných jahôdok neupiecť .Tento zákusok je pre všetkých, ktorí majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazyku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 26.12.2018
Kategorie: Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Cesto
5 ksvajce
200 gcukor kryštálový
1 dlolej
1 dlvoda
250 gpolohrubá múka
1 kusprášok do pečiva
Krém:
1 Lmlieko
3 baleniazlatý klas
1 balenievanilkový cukor
5 PLcukor kryštálový
125 gmaslo
2 kusykyslá smotana
2 kusyšľahačka
2 kusystužovač
- Z uvedených surovín na cesto upečieme klasickú piškótu.
- Na krém uvaríme liter mlieka s troma zlatými klasmi a cukrom do husta.
- Na jahodovú vrstvu natrieme krém a na vrch ušľahanú šľahačku. Kto chce, môže ju prisladiť vanilkovým cukrom. Ja som do šľahačky cukor nedala.
- Vrch ľubovoľne dozdobíme a strčíme na niekoľko hodín do chladničky. Najlepšie je popoludní upiecť a podávať až na druhý deň. Chute sa nádherne spoja.
KOMENTÁRE K RECEPTU