NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou
FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou
Recept FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   26.12.2018

FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

Škoda by bola niečo z fajných jahôdok neupiecť .Tento zákusok je pre všetkých, ktorí majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazyku.

Suroviny

Cesto

5 ks
vajce
200 g
cukor kryštálový
1 dl
olej
1 dl
voda
250 g
polohrubá múka
1 kus
prášok do pečiva

Krém:

1 L
mlieko
3 balenia
zlatý klas
1 balenie
vanilkový cukor
5 PL
cukor kryštálový
125 g
maslo
2 kusy
kyslá smotana
2 kusy
šľahačka
2 kusy
stužovač
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z uvedených surovín na cesto upečieme klasickú piškótu.
  2. Necháme ju vychladnúť a potom ju po vrchu popicháme vidličkou.
  3. Na krém uvaríme liter mlieka s troma zlatými  klasmi a cukrom do husta.
  4. Ešte do horuceho vmiešame maslo a necháme to vychladnúť.  Občas pomiešame, prešľaháme. Do studeného krému dôkladne vmiešame kyslé smotany.
  5.  Jahody očistíme, zasypeme práškovým cukrom (podľa chuti) a rukou ich pomačkáme, aby pustili šťavu ...  Takto pripravené  jahody navrstvíme na vychladnutú piškóu.  Šťava pekne do nej vsiakne.
  6.  Na jahodovú vrstvu natrieme krém a na vrch ušľahanú šľahačku. Kto chce, môže ju prisladiť vanilkovým cukrom. Ja som do šľahačky cukor nedala.
  7. Vrch ľubovoľne dozdobíme a strčíme na niekoľko hodín do chladničky. Najlepšie je  popoludní upiecť a podávať až na druhý deň.  Chute sa nádherne spoja.
             
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár