FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

By 26. decembra 2018

Škoda by bola niečo z fajných jahôdok neupiecť .Tento zákusok je  pre všetkých, ktorí majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazyku.

 

Ingredients

Instructions

  1. Z uvedených surovín na cesto upečieme klasickú piškótu.
  2. Necháme ju vychladnúť a potom ju po vrchu popicháme vidličkou.

  3. Na krém uvaríme liter mlieka s troma zlatými  klasmi a cukrom do husta.
  4. Ešte do horuceho vmiešame maslo a necháme to vychladnúť.  Občas pomiešame, prešľaháme. Do studeného krému dôkladne vmiešame kyslé smotany.


  5.  Jahody očistíme, zasypeme práškovým cukrom (podľa chuti) a rukou ich pomačkáme, aby pustili šťavu ...  Takto pripravené  jahody navrstvíme na vychladnutú piškóu.  Šťava pekne do nej vsiakne.


  6.  Na jahodovú vrstvu natrieme krém a na vrch ušľahanú šľahačku. Kto chce, môže ju prisladiť vanilkovým cukrom. Ja som do šľahačky cukor nedala.
  7. Vrch ľubovoľne dozdobíme a strčíme na niekoľko hodín do chladničky.
    Najlepšie je  popoludní upiecť a podávať až na druhý deň.  Chute sa nádherne spoja.

 

 

 

 

 

 

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *