FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

Recept FotoRecdept | Jahodové rezy s ľahkým krémom a šľahačkou

Pridal: klaura, 26.12.2018

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Škoda by bola niečo z fajných jahôdok neupiecť .Tento zákusok je pre všetkých, ktorí majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazyku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 26.12.2018

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

SUROVINY

Cesto

5 ksvajce
200 gcukor kryštálový
1 dlolej
1 dlvoda
250 gpolohrubá múka
1 kusprášok do pečiva

Krém:

1 Lmlieko
3 baleniazlatý klas
1 balenievanilkový cukor
5 PLcukor kryštálový
125 gmaslo
2 kusykyslá smotana
2 kusyšľahačka
2 kusystužovač

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z uvedených surovín na cesto upečieme klasickú piškótu.
  2. Necháme ju vychladnúť a potom ju po vrchu popicháme vidličkou.
  3. Na krém uvaríme liter mlieka s troma zlatými  klasmi a cukrom do husta.
  4. Ešte do horuceho vmiešame maslo a necháme to vychladnúť.  Občas pomiešame, prešľaháme. Do studeného krému dôkladne vmiešame kyslé smotany.
  5.  Jahody očistíme, zasypeme práškovým cukrom (podľa chuti) a rukou ich pomačkáme, aby pustili šťavu ...  Takto pripravené  jahody navrstvíme na vychladnutú piškóu.  Šťava pekne do nej vsiakne.
  6.  Na jahodovú vrstvu natrieme krém a na vrch ušľahanú šľahačku. Kto chce, môže ju prisladiť vanilkovým cukrom. Ja som do šľahačky cukor nedala.
  7. Vrch ľubovoľne dozdobíme a strčíme na niekoľko hodín do chladničky. Najlepšie je  popoludní upiecť a podávať až na druhý deň.  Chute sa nádherne spoja.
             
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť