FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom

FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom

Pridal: adkas-tastyfood, 11.11.2018

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept! Skvelý recept na chutné slimáčiky, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Môžete ich servírovať len tak na posedenie, či na "grilovačku". Pripraviť ich môžete klasicky "ala" pizza slimáčiky s pestom zo sušených paradajok, alebo kľudne použite bazalkové pesto, či bryndzovú nátierku. Voľba je už len na Vás. My Vám ponúkame klasickú možnosť s plnkou zo sušených paradajok. :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 11.11.2018

Kategorie:

SUROVINY

250 gtvaroh
150 gmaslo
1 kusvajce
300 gpolohrubá múka
1/2 KLsoľ
100 mlmlieko
1 KLkryštálový cukor
1/2sáčok sušeného droždia

Náplň

160 gpesto (sušené paradajky, alebo bazalkové )
200 gkrémový syr
2-4strúčik cesnaku
120-150 gtvrdý syr
oregano na posyp

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept!
  1. Mlieko s cukrom zohrejeme. Nesmie byť ale príliš horúce. Pridáme droždie, zamiešame, jemne poprášime múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť. Tvaroh popučíme vidličkou a pridáme ho k preosiatej múke zmiešanej so soľou. Pridávame vajce, zmäknuté maslo a v miske vymiesime cesto. Odložíme ho do chladničky aspoň na 30 minút.
  2. Pripravíme plnku. Philadelphiu dáme do misy. Pridáme pesto a prelisovaný cesnak. Vymiešame na hladký krém.
  3.  Cesto  vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť vrátime späť do chladničky. So zachladeným cestom sa lepšie pracuje. Na pomúčenej doske rozvalkáme cesto na obdĺžnik a potrieme polovicou plnky. Nastrúhame syr a posypeme oreganom.
  4. Cesto po dĺžke pevnejšie zvinieme do rolády. Nakrájame na cca 2 cm kúsky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na krájanie môžeme použiť hrubú niť ( týmto spôsobom sa dobre krájajú aj knedle ). Jemne stlačíme prstami.
  5. Slimáčiky ukladáme trochu ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Vrch jemne posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 minút do zlatista. Treba si odsledovať rúru. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Z jednej dávky dokážeme upiecť asi 28 kusov slimáčikov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť