FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom

Pridal: adkas-tastyfood, 11.11.2018
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept! Skvelý recept na chutné slimáčiky, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Môžete ich servírovať len tak na posedenie, či na "grilovačku". Pripraviť ich môžete klasicky "ala" pizza slimáčiky s pestom zo sušených paradajok, alebo kľudne použite bazalkové pesto, či bryndzovú nátierku. Voľba je už len na Vás. My Vám ponúkame klasickú možnosť s plnkou zo sušených paradajok. :-)
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 11.11.2018
Kategorie:
SUROVINY
250 gtvaroh
150 gmaslo
1 kusvajce
300 gpolohrubá múka
1/2 KLsoľ
100 mlmlieko
1 KLkryštálový cukor
1/2sáčok sušeného droždia
Náplň
160 gpesto (sušené paradajky, alebo bazalkové )
200 gkrémový syr
2-4strúčik cesnaku
120-150 gtvrdý syr
oregano na posyp
Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept!
- Mlieko s cukrom zohrejeme. Nesmie byť ale príliš horúce. Pridáme droždie, zamiešame, jemne poprášime múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť. Tvaroh popučíme vidličkou a pridáme ho k preosiatej múke zmiešanej so soľou. Pridávame vajce, zmäknuté maslo a v miske vymiesime cesto. Odložíme ho do chladničky aspoň na 30 minút.
- Slimáčiky ukladáme trochu ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Vrch jemne posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 minút do zlatista. Treba si odsledovať rúru. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Z jednej dávky dokážeme upiecť asi 28 kusov slimáčikov.
KOMENTÁRE K RECEPTU