FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom

FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom

By 11. novembra 2018

Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept!

 

Skvelý recept na chutné slimáčiky, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Môžete ich servírovať  len tak na posedenie, či na "grilovačku". Pripraviť ich môžete klasicky "ala" pizza slimáčiky s pestom zo sušených paradajok, alebo kľudne použite bazalkové pesto, či bryndzovú nátierku. Voľba je už len na Vás. My Vám ponúkame klasickú možnosť s plnkou zo sušených paradajok. 🙂


Ingredients

Instructions

  1. Mlieko s cukrom zohrejeme. Nesmie byť ale príliš horúce. Pridáme droždie, zamiešame, jemne poprášime múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť. Tvaroh popučíme vidličkou a pridáme ho k preosiatej múke zmiešanej so soľou. Pridávame vajce, zmäknuté maslo a v miske vymiesime cesto. Odložíme ho do chladničky aspoň na 30 minút.

  2. Pripravíme plnku. Philadelphiu dáme do misy. Pridáme pesto a prelisovaný cesnak. Vymiešame na hladký krém.

  3.  Cesto  vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť vrátime späť do chladničky. So zachladeným cestom sa lepšie pracuje. Na pomúčenej doske rozvalkáme cesto na obdĺžnik a potrieme polovicou plnky. Nastrúhame syr a posypeme oreganom.

  4. Cesto po dĺžke pevnejšie zvinieme do rolády. Nakrájame na cca 2 cm kúsky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na krájanie môžeme použiť hrubú niť ( týmto spôsobom sa dobre krájajú aj knedle ). Jemne stlačíme prstami.

  5. Slimáčiky ukladáme trochu ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Vrch jemne posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 minút do zlatista. Treba si odsledovať rúru. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Z jednej dávky dokážeme upiecť asi 28 kusov slimáčikov.
Print

Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? “Vuala” máme na tom recept!

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *