NajRecept.sk FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom
FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom
FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   11.11.2018

FotoRecept: Slimáčiky z tvarohového cesta plnené pestom

Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept! Skvelý recept na chutné slimáčiky, ktorých príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Môžete ich servírovať len tak na posedenie, či na "grilovačku". Pripraviť ich môžete klasicky "ala" pizza slimáčiky s pestom zo sušených paradajok, alebo kľudne použite bazalkové pesto, či bryndzovú nátierku. Voľba je už len na Vás. My Vám ponúkame klasickú možnosť s plnkou zo sušených paradajok. :-)

Suroviny
250 g
tvaroh
150 g
maslo
1 kus
vajce
300 g
polohrubá múka
1/2 KL
soľ
100 ml
mlieko
1 KL
kryštálový cukor
1/2
sáčok sušeného droždia

Náplň

160 g
pesto (sušené paradajky, alebo bazalkové )
200 g
krémový syr
2-4
strúčik cesnaku
120-150 g
tvrdý syr
oregano na posyp
Postup receptu
Vytlačiť
Prídete domov za päť dvanásť a návšteva klope na dvere? "Vuala" máme na tom recept!
  1. Mlieko s cukrom zohrejeme. Nesmie byť ale príliš horúce. Pridáme droždie, zamiešame, jemne poprášime múkou, zakryjeme a necháme na teplom mieste podkysnúť. Tvaroh popučíme vidličkou a pridáme ho k preosiatej múke zmiešanej so soľou. Pridávame vajce, zmäknuté maslo a v miske vymiesime cesto. Odložíme ho do chladničky aspoň na 30 minút.
  2. Pripravíme plnku. Philadelphiu dáme do misy. Pridáme pesto a prelisovaný cesnak. Vymiešame na hladký krém.
  3.  Cesto  vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve časti. Jednu časť vrátime späť do chladničky. So zachladeným cestom sa lepšie pracuje. Na pomúčenej doske rozvalkáme cesto na obdĺžnik a potrieme polovicou plnky. Nastrúhame syr a posypeme oreganom.
  4. Cesto po dĺžke pevnejšie zvinieme do rolády. Nakrájame na cca 2 cm kúsky a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Na krájanie môžeme použiť hrubú niť ( týmto spôsobom sa dobre krájajú aj knedle ). Jemne stlačíme prstami.
  5. Slimáčiky ukladáme trochu ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Vrch jemne posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 - 25 minút do zlatista. Treba si odsledovať rúru. Rovnako postupujeme aj s druhou polovicou cesta. Z jednej dávky dokážeme upiecť asi 28 kusov slimáčikov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár