FotoRecept: Pečené bataty so zeleninou a feta syrom
Jednoduchá a zdravá večera? Poďme do toho!
Nenáročné na prípravu, obsahujú samé dobré veci, ktoré sú chutným občerstvením, alebo ľahkou večerou. Áno nazvime ich "batatove sendviče". Okrem toho, že sú zdravé a obsahujú vitamín A a C, ale aj vyšší obsah glukózy, tak vyzerajú na tanieri skvelo vďaka svojej oranžovej elegantnej farbe.
Ingredients
- bataty - 1 veľký
- olivový olej
- strúčik cesnaku - 2 kusy
- soľ
- korenie mleté
- Obloha
- feta syr
- červená cibuľa
- paradajka
- olivy
- Posyp
- zerucha
- oregano, bazalka
Instructions
- Bataty očistíme, umyjeme a osušíme.
- Nakrájame na hrúbku asi 5-7 mm. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom do ktorého sme pridali prelisovaný cesnak, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 185 stupňov.
- Pečieme približne 8minút a potom otočíme plátky a potrieme cesnakovým olejom a dopečieme ďalších 8 až 10 minút.
- Pomocou lopatky prenesieme na tanier a ozdobíme nadrobno nakrájanou zeleninou a namrveným feta syrom. Môžeme jemne poprášiť čerstvo namletým čiernym korením. Posypeme zeruchou a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Jednoduchá a zdravá večera? Poďme do toho!
Pridaj komentár