FotoRecept: Makovo-tvarohové rezy

FotoRecept Makovo-tvarohové rezy

By 11. novembra 2018

Svieži a jednoduchý makový zážitok. MŇAM!

 

Mak a tvaroh predsa  k sebe pasujú. Chuť zákusku podčiarkuje kyselkavý džem.  No a tou pomyslenou čerešničkou na torte sú pražené plátky mandlí. Podčiarkneme to čokoládovou polevou, ale to už každému podľa vlastnej chuti. 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sú bielka tuhé a metličky zanechávajú stopy.

  2. V mištičke rozšľaháme žĺtka s olejom a vodou. Za stáleho šľahania ich pridávame do bielkov.


  3. Potom už len rôzne pridávame preosiatu múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva.

  4. Vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme už v pripravenej vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15 až 20 minút. Čas pečenia je relatívny, pretože každá rúra pečie inak. Je to tenká piškóta, takže ju netreba zbytočne vyrušovať.

  5. Mandle opražíme na suchej panvici a odstavíme bokom. Želatínu zalejeme vodou.
  6. Maslo s cukrom vyšľaháme tak, aby nám vznikla pena.


  7. Postupne vyšľaháme tvaroh.

  8. Pridávame mandľový extrakt. Želatínu na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme, kým je tekutá, ale nesmie sa nám začať variť.

  9. Dve lyžice z tvarohovej zmesi pridáme do rozpustenej želatíny a dobre vymiešame. Pridáme do tvarohovej zmesi a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína rovnomerne rozložila v celej tvarohovo-maslovej zmesi. Odoberieme cca 3 až 4 polievkové lyžice krému na potretie vrchu zákusku.

  10. Z piškóty stiahneme papier a vrátime ju naspäť do plechu. Potrieme džemom a na džem rovnomerne rozotrieme tvarohový krém.

  11.  Z druhej piškóty rovnako stiahneme papier. Natrieme druhou polovicou džemu a priložíme piškótu natretou stranou na tvarohový krém. Veľmi, veľmi jemne pritlačíme. Vrch zákusku potrieme odloženým krémom a vrch posypeme praženými mandľami. Odložíme do chladničky, kým krém stuhne.

 

 

Print

Svieži a jednoduchý makový zážitok. MŇAM!

 

 

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *