FotoRecept: Makovo-tvarohové rezy

FotoRecept: Makovo-tvarohové rezy

Pridal: adkas-tastyfood, 11.11.2018

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Svieži a jednoduchý makový zážitok. MŇAM! Mak a tvaroh predsa k sebe pasujú. Chuť zákusku podčiarkuje kyselkavý džem. No a tou pomyslenou čerešničkou na torte sú pražené plátky mandlí. Podčiarkneme to čokoládovou polevou, ale to už každému podľa vlastnej chuti. :-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 11.11.2018

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Piškóta ( všetky suroviny potrebujeme 2x , pečieme dve piškóty )

3 kusyvajcia
110 gkryštálový cukor
60 gmletý mak
60 gpolohrubá múka
1 KLprášok do pečiva
1 KLolej
1 PLhorúca voda
šťipka soli

Plnka

1000g jemný tvaroh
150 gpráškový cukor
200 g maslo
20gželatína
80 ml voda
1/2 KL mandľový extrakt
za hrsťmandľové plátky
340g tmavý kyselkavý džem ( čučoriedky, čierne ríbezle atď.)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Svieži a jednoduchý makový zážitok. MŇAM!
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sú bielka tuhé a metličky zanechávajú stopy.
  2. V mištičke rozšľaháme žĺtka s olejom a vodou. Za stáleho šľahania ich pridávame do bielkov.
  3. Potom už len rôzne pridávame preosiatu múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva.
  4. Vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme už v pripravenej vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15 až 20 minút. Čas pečenia je relatívny, pretože každá rúra pečie inak. Je to tenká piškóta, takže ju netreba zbytočne vyrušovať.
  5. Mandle opražíme na suchej panvici a odstavíme bokom. Želatínu zalejeme vodou.
  6. Maslo s cukrom vyšľaháme tak, aby nám vznikla pena.
  7. Postupne vyšľaháme tvaroh.
  8. Pridávame mandľový extrakt. Želatínu na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme, kým je tekutá, ale nesmie sa nám začať variť.
  9. Dve lyžice z tvarohovej zmesi pridáme do rozpustenej želatíny a dobre vymiešame. Pridáme do tvarohovej zmesi a dobre mixérom prešľaháme, aby sa želatína rovnomerne rozložila v celej tvarohovo-maslovej zmesi. Odoberieme cca 3 až 4 polievkové lyžice krému na potretie vrchu zákusku.
  10. Z piškóty stiahneme papier a vrátime ju naspäť do plechu. Potrieme džemom a na džem rovnomerne rozotrieme tvarohový krém.
  11.  Z druhej piškóty rovnako stiahneme papier. Natrieme druhou polovicou džemu a priložíme piškótu natretou stranou na tvarohový krém. Veľmi, veľmi jemne pritlačíme. Vrch zákusku potrieme odloženým krémom a vrch posypeme praženými mandľami. Odložíme do chladničky, kým krém stuhne.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť