Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať.
Jablká sú skvelým zdrojom vitamínov a zasýtia i keď ich zješ len tak, počas dňa. Avšak vykúzliť s nimi skvelé recepty - to je niečo! A že to nie je nič náročné, vedeli už naše mamy aj babičky.
Tu nájdeš výber tých najlepších overených jablkových receptov, ktoré stoja za vyskúšanie.
________________________________________________________________________
Tieto rezy so žĺtkovou polevou hravo zvládne pripraviť každý, pretože Klaura pre teba pripravila podrobný fotorecept.
Suroviny:
Cesto:
Plnka:
sneh - zo 4 bielkov
kryštálový cukor - 200 g
strúhaný kokos - 150 g
hrubá múka - 2 PL
jablko - 3 - 4 kusy
škorica
džem - kyslastý
Poleva:
žĺtok - 4 kusy
práškový cukor - 200 g
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou
________________________________________________________________________
Jednoduchý jablkový koláč, na prípravu ktorého ti stačí iba zopár surovín. Lístkové cesto máme väčšinou v mrazničke či chladničke každý. A ak ti chýbajú jablká, môžeš ich bez obáv nahradiť iným ovocím.
Suroviny:
lístkové cesto
jablko - 4 ks
vajce - 1 ks
cukor - 3 PL
sladká smotana - 200 ml
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkový koláč z lístkového cesta
________________________________________________________________________
Jedlo starých materí či našich babičiek! Veď kto by si nepamätal vôňu lievancov z babkinej kuchyne počas letných alebo aj zimných prázdnin? Vôňa po škorici a jablkách je to, čo vám detstvo pripomenie alebo už našim deťom spraví ich detské dni o niečo sladšie.
Suroviny:
mlieko - 0,5 l
vajce - 2 ks
hladká múka - 300 g
kryštálový cukor - 50 - 70 g
vanilkový cukor - 1 ks
škorica - 1 KL (kopcom)
soľ - štipka
prášok do pečiva - trocha
jablko - 2 ks (ošúpané a nastrúhané)
džem - ako príloha (alebo jogurt či šľahačka)
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkové lievance
________________________________________________________________________
Nie je to koláč. Pripomína skôr nákyp, ale v skratke je to dezert - a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.
Suroviny:
Celý postup receptu nájdeš tu: Jablkový nákyp
________________________________________________________________________
Bezlepkové pečenie je niekedy hotová alchýmia. Kto takto pečie pravidelne, vie o čom píšeme :-) No a tu je jeden overený recept, ktorý keď dodržíš, vydarí sa a ešte ho budeš chcieť zopakovať! A vieš čo? Bude chutiť aj tým, ktorí nepatria do skupiny gluten free.
Suroviny:
mlieko rastlinné - 300 ml (ryžovo - mandľové, alebo mandľové)
vločky ryžové - 35 g
múka celozrnná - 165 g (ryžová)
múka teffova - 70 g
kukuričný škrob - 70 g
psyllia - 1 ČL
prášok do pečiva - 1ks (bezfosfátový)
soľ - štipka
cukor trstinový - 100 g
melasa - 1 PL
jablko - 1 ks
šťava z jedného pomaranča
olej rastlinný - 100 ml
škorica mletá - 1 ČL
dreň z jedného vanilkového lusku
mandle - na ozdobenie
Celý postup receptu nájdeš tu: Bezlepkové škoricovo-jablkové muffiny
úvodná fotografia
Food Photographer | Jennifer Pallian