Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať

Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať.

Overené jablkové recepty, ktoré musíš vyskúšať

 

Jablká sú skvelým zdrojom vitamínov a zasýtia i keď ich zješ len tak, počas dňa. Avšak vykúzliť s nimi skvelé recepty – to je niečo! A že to nie je nič náročné, vedeli už naše mamy aj babičky.

Tu nájdeš výber tých najlepších overených jablkových receptov, ktoré stoja za vyskúšanie.

________________________________________________________________________

Fotorecept ~ Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou

FotoRecept | Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou

Tieto rezy so žĺtkovou polevou hravo zvládne pripraviť každý, pretože Klaura pre teba pripravila podrobný fotorecept.

Suroviny:

Cesto:

  • polohrubá múka – 400 g
  • vajce – 2 kusy
  • hera – 1 balenie
  • práškový cukor – 2 PL
  • kakao – 2 PL
  • vanilkový cukor – 1 balenie
  • prášok do pečiva – 1 balenie

Plnka:

  • sneh – zo 4 bielkov
  • kryštálový cukor – 200 g
  • strúhaný kokos – 150 g
  • hrubá múka – 2 PL
  • jablko – 3 – 4 kusy
  • škorica
  • džem – kyslastý

Poleva:

  • žĺtok – 4 kusy
  • práškový cukor – 200 g

Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou

________________________________________________________________________

Jablkový koláč z lístkového cesta

Jablkový koláč z lístkového cestaJednoduchý jablkový koláč, na prípravu ktorého ti stačí iba zopár surovín. Lístkové cesto máme väčšinou v mrazničke či chladničke každý. A ak ti chýbajú jablká, môžeš ich bez obáv nahradiť iným ovocím.

Suroviny:

 

  • lístkové cesto
  • jablko – 4 ks
  • vajce – 1 ks
  • cukor – 3 PL
  • sladká smotana – 200 ml

Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkový koláč z lístkového cesta

________________________________________________________________________

Jablkové lievance

Lievance z jablkového cesta3

Jedlo starých materí či našich babičiek! Veď kto by si nepamätal vôňu lievancov z babkinej kuchyne počas letných alebo aj zimných prázdnin? Vôňa po škorici a jablkách je to, čo vám detstvo pripomenie alebo už našim deťom spraví ich detské dni o niečo sladšie.

Suroviny:

  • mlieko – 0,5 l
  • vajce – 2 ks
  • hladká múka – 300 g
  • kryštálový cukor – 50 – 70 g
  • vanilkový cukor – 1 ks
  • škorica – 1 KL (kopcom)
  • soľ – štipka
  • prášok do pečiva – trocha
  • jablko – 2 ks (ošúpané a nastrúhané)
  • džem – ako príloha (alebo jogurt či šľahačka)

 

Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkové lievance

________________________________________________________________________

Francúzsky jablkový nákyp

francúzsky jablkový nákyp (2)

Nie je to koláč. Pripomína skôr nákyp, ale v skratke je to dezert – a to vynikajúci. Jednoduchý na prípravu a navyše je bezlepkový.

Suroviny:

  • jablko – 6 ks
  • maslo – 75 g
  • mlieko – 100 ml
  • smotana na šľahanie – 200 ml
  • mleté mandle – 100 g
  • kukuričná múka – 1 PL
  • vajce – 4 ks
  • trstinový cukor – 3 PL

Celý postup receptu nájdeš tu:  Jablkový nákyp

________________________________________________________________________

Bezlepkové škoricovo-jablkové muffiny

Bezlepkové škoricové muffiny

Bezlepkové pečenie je niekedy hotová alchýmia. Kto takto pečie pravidelne, vie o čom píšeme 🙂 No a tu je jeden overený recept, ktorý keď dodržíš, vydarí sa a ešte ho budeš chcieť zopakovať! A vieš čo? Bude chutiť aj tým, ktorí nepatria do skupiny gluten free.

Suroviny:

 

  • mlieko rastlinné – 300 ml (ryžovo – mandľové, alebo mandľové)
  • vločky ryžové – 35 g
  • múka celozrnná – 165 g (ryžová)
  • múka teffova – 70 g
  • kukuričný škrob – 70 g
  • psyllia – 1 ČL
  • prášok do pečiva – 1ks (bezfosfátový)
  • soľ – štipka
  • cukor trstinový – 100 g
  • melasa – 1 PL
  • jablko – 1 ks
  • šťava z jedného pomaranča
  • olej rastlinný – 100 ml
  • škorica mletá – 1 ČL
  • dreň z jedného vanilkového lusku
  • mandle – na ozdobenie

Celý postup receptu nájdeš tu:  Bezlepkové škoricovo-jablkové muffiny

 

úvodná fotografia Food Photographer | Jennifer Pallian

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *