Citrónovo-limetkový koláč s ricottou
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
250 ghladká múka
140 g (zmäknuté)maslo
40 g práškový cukor
1 KLkypriaci prášok
2 PLbiely jogurt
citrónová kôra
Plnka:
2 ks (chemicky neošetrené)citrón
1 kslimetka
100 gpráškový cukor
80 gsolamyl
3 ksvajce
500 gricotta
podľa chutivanilkový cukor
Cesto:
- Z uvedených surovín vypracujeme vláčne krehké cesto a rozvaľkáme na papieri na pečenie.
- Pomocou papiera alebo valčeka cesto prenesieme na namastený a múkou vysypaný plech. Použila som hlboký plech s rozmerom 34 x 24 cm.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 °C a pečieme približne 15 minút.
Plnka:
- Ricottu zmiešame s cukrom, solamylom a postupne pridáme vajcia, kôru a šťavu z citrónov.
- Plnku nalejeme na cesto a koláč dáme opäť piecť cca 30 minút, kto chce môže vybrať skôr, posypať cukrom a ešte dať dopiecť.
- Koláč je najlepší na druhý deň z chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU