Zapekané cestoviny s parmezánom

Zapekané cestoviny s parmezánom

By 17. júla 2018

Recept na tieto cestoviny je jednoduchý a zvládne ho naouzaj každý - a čo je skvelé, chutia geniálne!
I keď je postup dlhší, je to skvelá varianta napríklad na obed alebo večeru. Celý recept máte hotový za pol hodinku, čo je skvelá možnosť na obec či večeru počas týždňa.
Inšpirovala som sa pri listovaní knihy dá sa povedať gastronoickej kráľovnej Nigelly Lawson, ktorá použila iné typy syrov.

Syry môžete obmeniť podľa vlastnej chuti, použiť môžete napríklad eidam.

Tak nech ti chutí 😉

Ingredients

Instructions

  1. Rúru predhrejeme na tepolotu 200 °C. Maslom vymastíme zapekaciu misu (alebo malé zapekacie misky).
  2. V miske zmiešame všetky syry /nastrúhaný parmezán, scedenú a najemno nakrájanú mozzarellu/.
  3. Cestoviny dáme variť podľa návodu.
  4. Kým sa cestoviny varia, vo väčšej panvici zohrejeme biele víno (panvica alebo hrniec by mali byť dosť veľké aby sa do nádoby zmestili uvarené cestoviny).
  5. Víno necháme zovrieť  a pridáme vývar. Keďsa  začne víno s vývarom opäť variť, primiešame syry a znížime teplotu, na ktorej varíme. Pozor hmotu treba stále miešať. Zo začiatku bude mazgľavá, lepiaca sa, ide to ťažšie avšak po chvíľke, cca 1 - 2 minúty sa syry roztopia a zmiešajú do takej formy, že vznikne tuhšia omáčka.Ak sa vám zdá omáčka príliš tuhá, prilejte trochu vývaru alebo vína. 
  6. Primiešajte mascarpone a opäť poriadne premiešajte.
  7. Za stáleho miešania tiež pridajte aj maslo.
  8. Uvarené cestoviny sceďte (nevylievajte celú vodu, nechajte si aspoň 100  - 150 ml na prípadné podliatie), cestoviny primiešajte do omáčky a poriadne premiešajte aby sa dobre prepojili.
  9. Nakoniec primiešajte nakrájanú sušenú šunku. Ak sa vám zdá hmota príliš tuhá prilejte vodu z cestovín. Cestoviny by mali byť tekutejšie - pri pečení vsiaknú cestoviny vodu a časť sa vyparí.
  10. Takto zmiešané cestoviny preložte do vymastenej zapekacej misy alebo do malých zapekacích misiek.
  11. Vrch posypte trochou parmezánu, mletým bielym korením a bazalkou.
  12. V rúre zapekajte 10 - 15 minút, kým vrch dosiahne zlatistú farbu. Pozor neprepekajte ich, cestoviny potom budú veľmi suché.
  13. Pred podávaním môžete ozdobiť čerstvou bazalkou.

 

Zapekané cestoviny s parmezánom

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *