Krémeš - celkom obyčajný

Recept Krémeš - celkom obyčajný

Pridal: adkas-tastyfood, 20.5.2018

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zvažovala som, či vôbec pridám na svoj blog tento recept. Veď krémeš som nepiekla ani nepamätám kedy. Nemohlo mi však napadnúť nič lepšie, vidieť spokojne odfukovať svojho manžela je pre mňa najväčšou odmenou - ,,vidíš, toto je zákusok a nie tie vydumaniny čo pečieš. Takýto si prosím aj na Veľkú noc." :-D Odpadla som, našťastie iba v mojej mysli. Suroviny sú na 15 kúskov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 20.5.2018

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

2 balenia (370 g)lístkové cesto

Plnka:

1 litermlieko
3 balenia (alebo 3 vanilkové pudingy)zlatý klas
3 ksvajce
200 gkrýštáľový cukor
1 - 2 KL (alebo vanilkový struk)vanilkový extrakt
štipkasoľ

K tomu ešte:

1 baleniešľahačková smotana
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozvinieme a uložíme aj s papierom na plech.
  2. Popicháme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 10 minút.
  3. Druhé cesto rozmeriame na rovnaké časti a prekrojíme ho na štvorce.
  4. Pokrájané štvorce upečieme rovkao ako prvý plát.
  5. Cesto necháme vychladnúť.
  6. V mlieku metličkou rozšľaháme Zlatý klas (alebo vanilkový puding), 3 vaječné žĺtka, vanilkový extrakt (alebo semiačka z vanilkového struku), cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  7. Biela vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
  8. Ešte do horúceho pudingu vmiešame tuhý sneh z bielkov a dobre premiešame aby sa obe hmoty spojili.
  9. Puding vylejeme na cesto, rozotrieme ho a necháme ho vychladnúť.
  10. Šlahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha - do šľahačkovej smotany môžete pridať 1 - 2 PL práškového cukru.
  11. Vyšľahanú šľahačku natrieme na vychladnutý puding a na vrch uložíme štvorce, ktoré sme si pripravili.
  12. Poprášime práškovým cukrom a necháme poriadne vychladiť do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť