Krémeš – celkom obyčajný

Krémeš - celkom obyčajný

By 20. mája 2018

Zvažovala som, či vôbec pridám na svoj blog tento recept. Veď krémeš som nepiekla ani nepamätám kedy.
Nemohlo mi však napadnúť nič lepšie, vidieť spokojne odfukovať svojho manžela je pre mňa najväčšou odmenou - ,,vidíš, toto je zákusok a nie tie vydumaniny čo pečieš. Takýto si prosím aj na Veľkú noc." 😀
Odpadla som, našťastie iba v mojej mysli.
Suroviny sú na 15 kúskov.
Krémeš - celkom obyčajný

Ingredients

Instructions

  1. Lístkové cesto rozvinieme a uložíme aj s papierom na plech.
  2. Popicháme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 10 minút.
  3. Druhé cesto rozmeriame na rovnaké časti a prekrojíme ho na štvorce.
  4. Pokrájané štvorce upečieme rovkao ako prvý plát.
  5. Cesto necháme vychladnúť.
  6. V mlieku metličkou rozšľaháme Zlatý klas (alebo vanilkový puding), 3 vaječné žĺtka, vanilkový extrakt (alebo semiačka z vanilkového struku), cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  7. Biela vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
  8. Ešte do horúceho pudingu vmiešame tuhý sneh z bielkov a dobre premiešame aby sa obe hmoty spojili.
  9. Puding vylejeme na cesto, rozotrieme ho a necháme ho vychladnúť.
  10. Šlahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha - do šľahačkovej smotany môžete pridať 1 - 2 PL práškového cukru.
  11. Vyšľahanú šľahačku natrieme na vychladnutý puding a na vrch uložíme štvorce, ktoré sme si pripravili.
  12. Poprášime práškovým cukrom a necháme poriadne vychladiť do chladničky.
Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *