Trasená torta
Na tento veľmi jednoduchý a veľmi rýchly recept na výbornú tortu som takmer zabudla. Ak máte doma kúpený tortový korpus, je zákusok hotový behom desiatich minút - a nečakaná návšteva bude žasnúť. Tip: Pokiaľ občas chystáte pohostenie pre väčšie rodinné stretnutia, oceníte moderné kompaktné rúry Gorenje. Vďaka veľkému priestoru na pečenie a dokonalej cirkulácii vzduchu môžete piecť až na 5 plechoch súčasne. Premyslené riešenie priestoru vo vnútri rúry navyše bráni tomu, aby sa jednotlivé chute a vône pomiešali.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Piškóta:
3 kusyvajce
140 gkryštálový cukor
0,5 dlolej
0,5 dlvoda
160 g polohrubá múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
Krém:
mandarínkový - 2 konzervykompót
2 baleniašľahačková smotana
2 baleniavanilkový puding Olé bez varenia
Na vrch torty:
1 baleniešľahačka
Piškóta:
- Piškótu som upiekla nasledovne - vajcia som vyšľahala spolus cukrom do bielej hustej peny.
- Pridala som olej, vodu a premiešala. Jemne som do toho vmiešala polohrubú múku a prášok do pečiva.
- Piškótu som vo forme v tortovej forme s priemerom 24 cm. Vymazala som ju tukom a vysypala hrubou. múkou.
- Korpus som piekla pri 180 °C asi 20 min.
- Upečený korpus som nechala vychladnúť vo forme.
- Medzi tým som urobila krém.
- Do nádoby vylejeme mandarinkové kompóty, mandarinky som pokrájala na kúsky. Pridáme šľahačkové smotany a vysypeme oba pudingy.
- Nádobu uzavrieme a silno trasieme. Trasieme dovtedy, kým zmes prestane vydávať čvachtavý zvuk. Tekutina sa zmení na hustý krém.
- Ten potom natrieme na vychladený korpus.
- Na krém ešte navrstvíme šľahačku.
- Hotovo - dáme vychladiť do chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU