NajRecept.sk Dezerty Kokosový tvarohovník
Kokosový tvarohovník
Recept Kokosový tvarohovník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   24.2.2018

Kokosový tvarohovník

Prinášam vám recept na kokosový tvarohovník, ktorý pripomína klasický strúhaný tvarohový koláč. V tejto verzii je naozaj chutný (určite to robí aj biely rum s kokosovou príchuťou :) Koláč je šťavnatý, vrchné cesto chrumkavé. Suroviny sú na plech 22 x 33 cm

Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
120 g (studené)
maslo
100 g
práškový cukor
1 PL (môžete vynechať, masť však dáva cestu krehkosť a chrumkavosť)
bravčová masť
1 ks
žĺtko
3 PL (hustá)
smotana
1 a 1/2 PL
kakao
1/2 KL
prášok do pečiva

Tvarohová vrstva:

1 kg
tvaroh jemný
100 g (mäkké)
maslo
5 ks
vajce
200 g
práškový cukor
250 ml (alebo plnotučné kokosové mlieko)
kokosová šľahačka
100 g
strúhaný kokos
2 PL
polohrubá múka
1 PL
solamyl
1 - 5 PL (ja som použila 5 PL bieleho rumu s kokosovou príchuťou)
kokosový likér
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny na cesto rýchlo spracujeme, rozdelíme na dve časti a odložíme do mrazničky aspoň na 2 hodiny.
  2. A ideme na plnku. Maslo s cukrom našľaháme.
  3. Striedavo pridávame tvaroh a vajcia. Za každým dobre preľaháme, kým sa suroviny spoja.
  4. Všľaháme kokosovú smotanu (alebo mlieko), likér.
  5. Nakoniec primiešame preosiatú múku zmiešanú so strúhaným kokosom a solamylom.
  6. Plech jemne potrieme maslom a vyložíme papierom na pečenie.
  7. Nastrúhame polovicu cesta a vylejeme tvarohovú masu na nastrúhané cesto.
  8. Na vrch postrúhame (použijeme strúhadlo na jablká) druhú časť cesta.
  9. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C počas 60 - 70 minút.
  10. Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a tvarohovník necháme vychladiť v rúre.
  11. Preložíme do chladničky, aby sa úplne vychladil.
  12. Nakrájame na kocky a pred podávaním posypeme strúhanám kokosom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár