Kokosový tvarohovník

Pridal: adkas-tastyfood, 24.2.2018
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Prinášam vám recept na kokosový tvarohovník, ktorý pripomína klasický strúhaný tvarohový koláč. V tejto verzii je naozaj chutný (určite to robí aj biely rum s kokosovou príchuťou :) Koláč je šťavnatý, vrchné cesto chrumkavé. Suroviny sú na plech 22 x 33 cm
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 24.2.2018
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
250 g polohrubá múka
120 g (studené)maslo
100 gpráškový cukor
1 PL (môžete vynechať, masť však dáva cestu krehkosť a chrumkavosť)bravčová masť
1 ksžĺtko
3 PL (hustá)smotana
1 a 1/2 PLkakao
1/2 KLprášok do pečiva
Tvarohová vrstva:
1 kgtvaroh jemný
100 g (mäkké)maslo
5 ksvajce
200 gpráškový cukor
250 ml (alebo plnotučné kokosové mlieko)kokosová šľahačka
100 gstrúhaný kokos
2 PLpolohrubá múka
1 PLsolamyl
1 - 5 PL (ja som použila 5 PL bieleho rumu s kokosovou príchuťou)kokosový likér
- Suroviny na cesto rýchlo spracujeme, rozdelíme na dve časti a odložíme do mrazničky aspoň na 2 hodiny.
- A ideme na plnku. Maslo s cukrom našľaháme.
- Striedavo pridávame tvaroh a vajcia. Za každým dobre preľaháme, kým sa suroviny spoja.
- Všľaháme kokosovú smotanu (alebo mlieko), likér.
- Nakoniec primiešame preosiatú múku zmiešanú so strúhaným kokosom a solamylom.
- Plech jemne potrieme maslom a vyložíme papierom na pečenie.
- Nastrúhame polovicu cesta a vylejeme tvarohovú masu na nastrúhané cesto.
- Na vrch postrúhame (použijeme strúhadlo na jablká) druhú časť cesta.
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C počas 60 - 70 minút.
- Vypneme rúru, pootvoríme dvierka a tvarohovník necháme vychladiť v rúre.
- Preložíme do chladničky, aby sa úplne vychladil.
- Nakrájame na kocky a pred podávaním posypeme strúhanám kokosom.
KOMENTÁRE K RECEPTU