Kuracia šunka s kápiou

Recept Kuracia šunka s kápiou

Pridal: IvanK., 1.10.2017

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak ju raz vyskúšate, už si nikdy v obchode žiadnu inú šunku nekúpite. Z 1 kg mäsa získame 800 g kvalitnej domácej šunky. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur.

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK., 1.10.2017

Kategorie: Mäso

SUROVINY

3/4 kg (nakrájané na kocky)kuracie prsia
1/4 kg (vykostené bez kože)kuracie stehno
1 PLrýchlosoľ
1 KLcukor
1 PLželatína v prášku
1 dlvoda
1 ks (čerstvá) kapia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a riadne rozklepeme tĺčikom na kašovitú masu.
  2. Pridáme polievkovú lyžicu rýchlosoli, kávovú lyžičku cukru, polievkovú lyžicu práškovej želatíny, deci vody a nadrobno nasekanú kápiu.
  3. Všetko riadne premiešame, naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke.
  4. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 2 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu).
  5. Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”.
  6. Tip: K hydinovému mäsku môžete pridať 10 deka mletej slaninky, bude "mastnejšia"
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť