Kuracia šunka s kápiou

Kuracia šunka s kápiou

By 1. októbra 2017

Ak ju raz vyskúšate, už si nikdy v obchode žiadnu inú šunku nekúpite.

Z 1 kg mäsa získame 800 g kvalitnej domácej šunky. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur.

Ingredients

Instructions

  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a riadne rozklepeme tĺčikom na kašovitú masu.
  2. Pridáme polievkovú lyžicu rýchlosoli, kávovú lyžičku cukru, polievkovú lyžicu práškovej želatíny, deci vody a nadrobno nasekanú kápiu.
  3. Všetko riadne premiešame, naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke.
  4. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 2 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu).
  5. Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”.
  6. Tip: K hydinovému mäsku môžete pridať 10 deka mletej slaninky, bude "mastnejšia"

 

Kuracia šunka s kápiou

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *