NajRecept.sk Mäso Kuracia šunka s kápiou
Kuracia šunka s kápiou
Recept Kuracia šunka s kápiou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
IvanK.    ·   1.10.2017

Kuracia šunka s kápiou

Ak ju raz vyskúšate, už si nikdy v obchode žiadnu inú šunku nekúpite. Z 1 kg mäsa získame 800 g kvalitnej domácej šunky. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur.

Suroviny
3/4 kg (nakrájané na kocky)
kuracie prsia
1/4 kg (vykostené bez kože)
kuracie stehno
1 PL
rýchlosoľ
1 KL
cukor
1 PL
želatína v prášku
1 dl
voda
1 ks (čerstvá)
kapia
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a riadne rozklepeme tĺčikom na kašovitú masu.
  2. Pridáme polievkovú lyžicu rýchlosoli, kávovú lyžičku cukru, polievkovú lyžicu práškovej želatíny, deci vody a nadrobno nasekanú kápiu.
  3. Všetko riadne premiešame, naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke.
  4. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 2 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu).
  5. Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”.
  6. Tip: K hydinovému mäsku môžete pridať 10 deka mletej slaninky, bude "mastnejšia"
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár