Ratatouille

Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborné zeleninové jedlo, ktoré vám určite bude chutiť. V záhradách dozrievajú paradajky, cukety, paprika a to všetko viete v tomto vegánskom recepte využiť, ja som od kolegu dostal krásnu žltú cuketu, tak som to mal krásne farebné.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017
Kategorie:
SUROVINY
cuketa
baklažán
paradajky
paprika
chilli paprička
cibuľa
cesnak
paradajkové pyré
olivový olej
bazalka
petržlenová vňať
čerstvýtymián
citrónová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie
- Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, pridal som nakrájaný cesnak a po chvíľke aj nadrobno nakrájanú paradajku, papriku, chilli papričku a čerstvú bazalku.
- Po 5 minútach dusenia som k tomu pridal paradajkové pyré (500ml), dochutil som soľou a čiernym mletým korením. Tento paradajkový základ som redukoval asi 25-30 minút a potom som ho odstavil.
- Medzitým som nakrájal cuketu a baklažán, nasolil som ich a nechal odpočívať asi 15 minút.
- Vrch som dochutil soľou, čerstvo mletým čiernym korením a vložil do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35-45 minút.
- Touto zálievkou som dochutil hotové ratatouille, hneď ako som ho vybral z rúry a nechal ho odpočívať 15 až 20 minút. S čerstvou bagetou je toto jedlo dokonalé!
KOMENTÁRE K RECEPTU