Ratatouille

Ratatouille

By 13. augusta 2017

Výborné zeleninové jedlo, ktoré vám určite bude chutiť. V záhradách dozrievajú paradajky, cukety, paprika a to všetko viete v tomto vegánskom recepte využiť, ja som od kolegu dostal krásnu žltú cuketu, tak som to mal krásne farebné.

Instructions

  1. Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, pridal som nakrájaný cesnak a po chvíľke aj nadrobno nakrájanú paradajku, papriku, chilli papričku a čerstvú bazalku.
  2. Po 5 minútach dusenia som k tomu pridal paradajkové pyré (500ml), dochutil som soľou a čiernym mletým korením. Tento paradajkový základ som redukoval asi 25-30 minút a potom som ho odstavil.
  3. Medzitým som nakrájal cuketu a baklažán, nasolil som ich a nechal odpočívať asi 15 minút.
  4. Nakrájal som paradajky - použil som krájač, aby kolieska boli rovnako hrubé. Začal som ich postupne ukladať do paradajkového základu.

    Ratatouille

  5. Vrch som dochutil soľou, čerstvo mletým čiernym korením a vložil do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35-45 minút.
  6. Nakrájanú petržlenovú vňať a čerstvý tymián som zalial olivovým olejom, dochutil som citrónovou šťavou, nadrobno nakrájaným cesnakom a soľou.

    Ratatouille

  7. Touto zálievkou som dochutil hotové ratatouille, hneď ako som ho vybral z rúry a nechal ho odpočívať 15 až 20 minút. S čerstvou bagetou je toto jedlo dokonalé!

 

Ratatouille

 

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *