Ratatouille

Recept Ratatouille

Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné zeleninové jedlo, ktoré vám určite bude chutiť. V záhradách dozrievajú paradajky, cukety, paprika a to všetko viete v tomto vegánskom recepte využiť, ja som od kolegu dostal krásnu žltú cuketu, tak som to mal krásne farebné.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017

Kategorie:

SUROVINY

cuketa
baklažán
paradajky
paprika
chilli paprička
cibuľa
cesnak
paradajkové pyré
olivový olej
bazalka
petržlenová vňať
čerstvýtymián
citrónová šťava
soľ
čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, pridal som nakrájaný cesnak a po chvíľke aj nadrobno nakrájanú paradajku, papriku, chilli papričku a čerstvú bazalku.
  2. Po 5 minútach dusenia som k tomu pridal paradajkové pyré (500ml), dochutil som soľou a čiernym mletým korením. Tento paradajkový základ som redukoval asi 25-30 minút a potom som ho odstavil.
  3. Medzitým som nakrájal cuketu a baklažán, nasolil som ich a nechal odpočívať asi 15 minút.
  4. Nakrájal som paradajky - použil som krájač, aby kolieska boli rovnako hrubé. Začal som ich postupne ukladať do paradajkového základu.
  5. Vrch som dochutil soľou, čerstvo mletým čiernym korením a vložil do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35-45 minút.
  6. Nakrájanú petržlenovú vňať a čerstvý tymián som zalial olivovým olejom, dochutil som citrónovou šťavou, nadrobno nakrájaným cesnakom a soľou.
  7. Touto zálievkou som dochutil hotové ratatouille, hneď ako som ho vybral z rúry a nechal ho odpočívať 15 až 20 minút. S čerstvou bagetou je toto jedlo dokonalé!
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť