FotoRecept | Marinované medové rebrá
Sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom
Ingredients
- bravčové rebrá
- med - 1 PL
- horčica - 1 PL (plnotučná)
- cesnak - 3 - 4 strúčiky
- chilli omáčka - 1 PL
- worchesterstrová omáčka - 1 KL
- sójová omáčka - 2 KL
- soľ
- mladá kapusta
- drvená rasca
- limetková šťava - z 1/2 kusu
- čerstvý chren
- olivový olej - 1 PL
- petržlenová vňať - čerstvá
Instructions
- Med, strúčiky cesnaku, horčicu a chilli omáčku som spolu dobre premiešal.
- Potom som pridal sójovú omáčku, worcherstrovú omáčku, olivový olej a nakrájanú petržlenovú vňať. Touto marinádou som natrel nakrájané rebrá a nechal som odpočívať dve, tri hodinky, ale najlepšie celú noc.
- Pokiaľ sa mäso marinovalo, nastrúhal som mladú kapustu, dobre som ju osolil a nechal odpočívať, pokiaľ nepustila šťavu, tú som zlial a kapustu som dochutil šťavou z limety, drvenou rascou, čerstvým chrenom a prekvapol som ju olivovým olejom. Nechal som odpočívať hodinku, dve.
-
Mäso som dal na plech, podlial vodou (150ml), prekryl alobalom a vložil do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 1,5 až dve hodiny. Mäso sa oddeľovalo od kosti, bolo krehké, ale ostalo šťavnaté. Po upečení som dal dole alobal a zapiekol ešte asi 10 minút pod grilom.
-
Podával som s chrenovou kapustou, horčicou a čerstvým domácim chlebom. Ak k rebrám do rúry vložíte aj zemiaky, máte ďalšiu výbornú prílohu.
Pridaj komentár