FotoRecept | Marinované medové rebrá

Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017
Kategorie: Mäso
SUROVINY
bravčové rebrá
1 PLmed
1 PL (plnotučná)horčica
3 - 4 strúčikycesnak
1 PLchilli omáčka
1 KLworchesterstrová omáčka
2 KLsójová omáčka
soľ
mladá kapusta
drvená rasca
z 1/2 kusulimetková šťava
čerstvý chren
1 PLolivový olej
čerstvápetržlenová vňať
- Potom som pridal sójovú omáčku, worcherstrovú omáčku, olivový olej a nakrájanú petržlenovú vňať. Touto marinádou som natrel nakrájané rebrá a nechal som odpočívať dve, tri hodinky, ale najlepšie celú noc.
- Mäso som dal na plech, podlial vodou (150ml), prekryl alobalom a vložil do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 1,5 až dve hodiny. Mäso sa oddeľovalo od kosti, bolo krehké, ale ostalo šťavnaté. Po upečení som dal dole alobal a zapiekol ešte asi 10 minút pod grilom.
- Podával som s chrenovou kapustou, horčicou a čerstvým domácim chlebom. Ak k rebrám do rúry vložíte aj zemiaky, máte ďalšiu výbornú prílohu.
KOMENTÁRE K RECEPTU