FotoRecept | Marinované medové rebrá

FotoRecept | Marinované medové rebrá

Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sladko pikantná chuť šťavnatého mäsa, ktorú skvelo dopĺňa mladá kapusta v čerstvým chrenom

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 13.8.2017

Kategorie: Mäso

SUROVINY

bravčové rebrá
1 PLmed
1 PL (plnotučná)horčica
3 - 4 strúčikycesnak
1 PLchilli omáčka
1 KLworchesterstrová omáčka
2 KLsójová omáčka
soľ
mladá kapusta
drvená rasca
z 1/2 kusulimetková šťava
čerstvý chren
1 PLolivový olej
čerstvápetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Med, strúčiky cesnaku, horčicu a chilli omáčku som spolu dobre premiešal.
  2. Potom som pridal sójovú omáčku, worcherstrovú omáčku, olivový olej a nakrájanú petržlenovú vňať. Touto marinádou som natrel nakrájané rebrá a nechal som odpočívať dve, tri hodinky, ale najlepšie celú noc.
  3. Pokiaľ sa mäso marinovalo, nastrúhal som mladú kapustu, dobre som ju osolil a nechal odpočívať, pokiaľ nepustila šťavu, tú som zlial a kapustu som dochutil šťavou z limety, drvenou rascou, čerstvým chrenom a prekvapol som ju olivovým olejom. Nechal som odpočívať hodinku, dve.
  4. Mäso som dal na plech, podlial vodou (150ml), prekryl alobalom  a vložil do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 1,5 až dve hodiny. Mäso sa oddeľovalo od kosti, bolo krehké, ale ostalo šťavnaté. Po upečení som dal dole alobal a zapiekol ešte asi 10 minút pod grilom.
  5. Podával som s chrenovou kapustou, horčicou a čerstvým domácim chlebom. Ak k rebrám do rúry vložíte aj zemiaky, máte ďalšiu výbornú prílohu.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť