Cuketové hranolky

Recept Cuketové hranolky

Pridal: klaura, 15.7.2017

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aby cuketa neprerástla do obrých rozmerov, treba ju stále zberať, denne si z mojich šiestich rastlín odtrhnem 2-3 kusy akurátnych cukiet. Zatiaľ ich stačíme spotrebovať :) Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo. Cuketových receptov mám na blogu niekoľko - slané i sladké. Prezrieť a inšpirovať sa môžete TU . Tento dnešný sme mali ako ľahký, letný obed. Cuketové hranolky môžete pripraviť aj ako večeru, alebo pohostenie pre návštevu. Množstvá neuvádzam, myslím, že nie sú v tomto recepte podstatné. Všetkého treba dať tak "přiměřene" :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 15.7.2017

Kategorie:

SUROVINY

mladá cuketa
trochu (na namáčanie hranoliek)mlieko
strúhanka
100 gparmezán
soľ
mleté čierne korenie
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnotymián
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnomajorán
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnobazalka
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnorozmarín
olivový olej

Uhorkový šalát

uhorky
soľ
biely jogurt
cesnak
olivový olej
kôpor
trochucitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mladé cukety, ktoré nemusíte šúpať, nakrájajte na väčšie hranolky.
  2. Do misky si  namiešajte zmes na obaľovanie zo strúhanky, nastrúhaného parmazánu, alebo iného výrazného syra.
  3. Pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti a momentálneho dosahu.
  4. Cuketu namočte do mlieka a obaľte v zmesi. Jednotlivé hranolky ukladajte tesne vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie.  
  5. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do trúby na 180 °C, asi 20 minút.  Kým chytí cuketa peknú farbu.
  6. Hranolky môžete podávať s najrôznejšími dipmi, ja som urobila  uhorkový šalát - tzatziky:
  7. Uhorky som nastrúhala na jemno, posolila a nechala chvíľu odstáť.
  8. Pustenú šťavu som zliala a uhorky dobre vyžmýkala,
  9. Pridala som k nim biely jogurt, lisovaný cesnak, olivový olej, mleté čierne korenie a veľa kôpru. Všetko som poriadne zamiešala, zastrekla citrónovou šťavou a dala odležať do chladu.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť