Cuketové hranolky

Pridal: klaura, 15.7.2017
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Aby cuketa neprerástla do obrých rozmerov, treba ju stále zberať, denne si z mojich šiestich rastlín odtrhnem 2-3 kusy akurátnych cukiet. Zatiaľ ich stačíme spotrebovať :) Cuketa má vysoký obsah minerálov. Pomáha pri liečbe civilizačných chorôb. A keďže je bez výraznej chute, môžete ju pridaním rôznych korenín meniť na stále nové jedlo. Cuketových receptov mám na blogu niekoľko - slané i sladké. Prezrieť a inšpirovať sa môžete TU . Tento dnešný sme mali ako ľahký, letný obed. Cuketové hranolky môžete pripraviť aj ako večeru, alebo pohostenie pre návštevu. Množstvá neuvádzam, myslím, že nie sú v tomto recepte podstatné. Všetkého treba dať tak "přiměřene" :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 15.7.2017
Kategorie:
SUROVINY
mladá cuketa
trochu (na namáčanie hranoliek)mlieko
strúhanka
100 gparmezán
soľ
mleté čierne korenie
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnotymián
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnomajorán
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnobazalka
sušený alebo čerstvý nasekaný nadrobnorozmarín
olivový olej
Uhorkový šalát
uhorky
soľ
biely jogurt
cesnak
olivový olej
kôpor
trochucitrónová šťava
- Mladé cukety, ktoré nemusíte šúpať, nakrájajte na väčšie hranolky.
- Do misky si namiešajte zmes na obaľovanie zo strúhanky, nastrúhaného parmazánu, alebo iného výrazného syra.
- Pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti a momentálneho dosahu.
- Hranolky môžete podávať s najrôznejšími dipmi, ja som urobila uhorkový šalát - tzatziky:
- Uhorky som nastrúhala na jemno, posolila a nechala chvíľu odstáť.
- Pustenú šťavu som zliala a uhorky dobre vyžmýkala,
- Pridala som k nim biely jogurt, lisovaný cesnak, olivový olej, mleté čierne korenie a veľa kôpru. Všetko som poriadne zamiešala, zastrekla citrónovou šťavou a dala odležať do chladu.
KOMENTÁRE K RECEPTU