FotoRecept | Medový krémeš

FotoRecept | Medový krémeš

Pridal: klaura, 21.4.2017

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame! Mnoho gazdiniek tobí tento zákusok z hotových medových plátov, alebo z lístkového cesta- Áááno, dá sa, ale ja mám najradšej doma pripravené medové cesto, a nie je to nič zložité :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 21.4.2017

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Medové pláty:

250 g (typ special)hladká múka
100 gpráškový cukor
50 gmaslo
1 celý kusvajce
1 kusžĺtok
1 PLmed
1 PLrum
1 KLsóda bikarbóna

Krém:

1 litermlieko
2 PLhladká múka
2 baleniazlatý klas
3 kusyžĺtok
250 gmaslo
200 gpráškový cukor
2 - 3 balenia šľahačková smotana
2 baleniavanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčnu hmotu, rozdelíme ju na polovice, vyvaľkáme na veľkosť plechu.
  2. Pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný pečiacim  papierom a upečieme do ružova.
  3. Potom papier stiahneme a pláty necháme vychladnúť na rovnej podložke.
  4. Medzi tým si uvaríme krém: Z mlieka, hladkej múky, zlatých klasov a žĺtok uvaríme hustú kašu. Maslo alebo heru ušľaháme s preosiatym cukrom do peny a postupne zašľahávame vychladnutú pudingovú hmotu.
  5. Natrieme na jeden plát.
  6. Potom ušľaháme šľahačku, pridáme do nej vanilkový cukor a natrieme ju na krém.
  7. Nakoniec prikryjeme druhým plátom, zákusok pocukrujeme a dáme stuhnúť do druhého dňa. Medové pláty krásne zmäknú a bude sa dobre krájať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť