FotoRecept | Medový krémeš
Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame! Mnoho gazdiniek tobí tento zákusok z hotových medových plátov, alebo z lístkového cesta- Áááno, dá sa, ale ja mám najradšej doma pripravené medové cesto, a nie je to nič zložité :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Medové pláty:
250 g (typ special)hladká múka
100 gpráškový cukor
50 gmaslo
1 celý kusvajce
1 kusžĺtok
1 PLmed
1 PLrum
1 KLsóda bikarbóna
Krém:
1 litermlieko
2 PLhladká múka
2 baleniazlatý klas
3 kusyžĺtok
250 gmaslo
200 gpráškový cukor
2 - 3 balenia šľahačková smotana
2 baleniavanilkový cukor
- Potom papier stiahneme a pláty necháme vychladnúť na rovnej podložke.
- Nakoniec prikryjeme druhým plátom, zákusok pocukrujeme a dáme stuhnúť do druhého dňa. Medové pláty krásne zmäknú a bude sa dobre krájať.
KOMENTÁRE K RECEPTU