FotoRecept | Humus - dip z cíceru

Pridal: klaura, 14.1.2017
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ako určite všetci viete, humus je pokrm obľúbený najmä v oblasti stredného východu. Je to vlastne kaša, či dip z rozmixovaného uvareného cíceru, olivového oleja, tahini pasty, cesnaku, citrónovej šťavy. Humus má vysoký obsah železa, kyseliny listovej, vitamínu B6 a vďaka cíceru má tiež vysoký obsah vlákniny a proteínov. Vďaka šťave z čerstvého citrónu obsahuje aj vitamín C. Je to teda zdraviu prospešný pokrm- A keďže všetci chceme byť zdraví a v dobrej forme, mali by sme si ho občas dopriať sebe, i svojej rodine :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 14.1.2017
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
SUROVINY
200 g (suchý)cícer
2 strúčiky (prelisovaný)cesnak
5 PLpanenský olivový olej
1 PL (sezamová pasta, kúpite v predajniach zdravej výživy)tahini pasta
z 1 kusucitrónová šťava
soľ
bielemleté korenie
- Na druhý deň napučaný cícer zlejeme a v čistej vode uvaríme do mäkka. Uvarený cícer dáme do mixéra, s troškou vody a olivovým olejom začneme mixovať.
- Hotový humus preložíme do misky, dozdobíme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme ešte olivovým olejom.
- Ak vás niekedy prekvapí hlad, alebo nečakaná návšteva, môžete použiť konzervu cíceru (k tomuto receptu treba 400 g konzervovaného cíceru) v príprave humusu postupujeme potom rovnako. Obsah vitamínov a minerálov sa ale podstatne zníži.
- Podávame s čerstvým pečivom, hriankami, tortillami, alebo tyčinkami čerstvej zeleniny.
KOMENTÁRE K RECEPTU