FotoRecept | Koláč s vôňou tiramisu

FotoRecept | Koláč s vôňou tiramisu

Pridal: klaura, 15.1.2017

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Piekla som cez víkend podľa Adriany Polákovej. Koláčik sa vydaril a bol skutočne výborný! Môžem len doporučiť :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 15.1.2017

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Korpus:

150 gmaslové sušienky
1 PL mletá zrnková káva
80 gmaslo
100 g (dlhé)piškóty
2 dl (silná)čierna káva

Krém:

500 gmascarpone
4 ksžĺtok
2 PLhladká múka
150 gpráškový cukor
250 ml (33) %šľahačková smotana

Dozdobenie:

250 g (33 )%šľahačková smotana
na posypaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslové sušienky najemno zomelieme, alebo ich roztlačíme valčekom v miktoténovom vrecku.  Pridáme k  nim mletú kávu a spolu zmiešame so zmäknutým maslom.
  2. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie.
  3. Sušienkový základ rovnomerne v tenkej vrstve natlačíme na dno tortovej formy. Na sušienkový základ uložíme tesne vedľa seba piškóty namočené v káve.
  4. Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka mascarpone so žĺtkami, smotanou, múkou a práškovým cukrom.
  5. Plnku vylejeme na korpus. Pečieme v rúre predhriatej na 170 °C približne 50 minút. Po dopečení necháme koláčik vychladnúť.
  6. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny (najlepšie cez noc).
  7. Pred podávaním nanesieme na koláč vyšľahanú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme kakaom. Vychladené, je ohromná pochúťka!
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť