Kysnutý koláč s drobným ovocím
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
1/2 kockydroždie
1/2 hrnčekamlieko
2 KLhnedý cukor
1 kusvajce
50 g (rozpustené)maslo
troškusoľ
2 hrnčeky (alebo ako v mojom prípade 1 hrnček pšeničnej a 1 hrnček špaldovej)hladká múka
Tvaroh:
250 g bez hrudiek)tvaroh
1 kusvajce
bazový sirup
drobné ovocie
Posýpka:
25 gmaslo
50 ghnedý cukor
60 gšpaldová múka
- Najskôr kvások - do vlažného mlieka nasypte cukor, nechajte rozpustiť a pridajte rozdrobené kvasnice. Na teplom mieste nechajte 15 minút napučať.
- Do misy robota si pripravte ostatné suroviny na cesto, pridajte kvások a nechajte vypracovať na kompaktné cesto. Cesto posypte trochou múky a prikryté nechajte na teplom mieste kysnúť dve hodiny.
- Suroviny na posýpku dajte do misky a rukami rozmrvte. Zatiaľ odložte do chladničky.
- V miske si vymiešajte tvaroh s jedným celým vajíčkom a podľa chuti, aby bol tvaroh pre vás dostatočne sladký, prilievajte bazový sirup. (ak sa vám bude zdať tvaroh príliš tekutý, primiešajte trošku prášku zlatý klas.)
- Na vymastený plech rozložte cesto. Na cesto dajte tvaroh. Na tvaroh poukladajte ovocie. Na ovocie rozložte posýpku. Nechajte koláč piecť pri 175 °C 25-30 minút. Kraje hotového koláča potrite maslom.
KOMENTÁRE K RECEPTU