Kysnutý koláč s drobným ovocím

Recept Kysnutý koláč s drobným ovocím

Pridal: najrecept, 1.11.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto:

1/2 kockydroždie
1/2 hrnčekamlieko
2 KLhnedý cukor
1 kusvajce
50 g (rozpustené)maslo
troškusoľ
2 hrnčeky (alebo ako v mojom prípade 1 hrnček pšeničnej a 1 hrnček špaldovej)hladká múka

Tvaroh:

250 g bez hrudiek)tvaroh
1 kusvajce
bazový sirup
drobné ovocie

Posýpka:

25 gmaslo
50 ghnedý cukor
60 gšpaldová múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr kvások - do vlažného mlieka nasypte cukor, nechajte rozpustiť a pridajte rozdrobené kvasnice. Na teplom mieste nechajte 15 minút napučať.
  2. Do misy robota si pripravte ostatné suroviny na cesto, pridajte kvások a nechajte vypracovať na kompaktné cesto. Cesto posypte trochou múky a prikryté nechajte na teplom mieste kysnúť dve hodiny.
  3. Suroviny na posýpku dajte do misky a rukami rozmrvte. Zatiaľ odložte do chladničky.
  4. V miske si vymiešajte tvaroh s jedným celým vajíčkom a podľa chuti, aby bol tvaroh pre vás dostatočne sladký, prilievajte bazový sirup. (ak sa vám bude zdať tvaroh príliš tekutý, primiešajte trošku prášku zlatý klas.)
  5. Na vymastený plech rozložte cesto. Na cesto dajte tvaroh. Na tvaroh poukladajte ovocie. Na ovocie rozložte posýpku. Nechajte koláč piecť pri 175 °C 25-30 minút. Kraje hotového koláča potrite maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť