Nepečená čučoriedková torta

Pridal: adkas-tastyfood, 22.10.2016
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mali sme návštevu zo Slovenska, tak som chcela pripraviť niečo rýchle, pekné a samozrejme chutné. A presne takouto dobrotou je táto nepečená čučoriedková torta. Bola som veľmi potešená, že návšteve tortička chutila a veru padla aj dupla! Možno zaujme aj vás a vyskúšate ju aj vy. Je to variabilná torta, pretože okrem čučoriedok môžete použiť akékoľvek ovocie. Fantázii sa medze nekladú a viem si ju predstaviť aj v dvojfarebnej kombinácii. Tak ako, vyskúšate? Suroviny sú na 24 cm tortovú formu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 22.10.2016
Kategorie: Torty
SUROVINY
Nepečený keksíkový základ:
200 g (použila som digestiv z Tesca)keksy
85 g (74 ) %horká čokoláda
80 g (rozpustené)maslo
Čučoriedková vrstva:
350 g (môžu byť aj mrazené)čučoriedky
120 gkryštálový cukor
500 gjemný tvaroh
500 ggrécky jogurt
36 g (3 sáčky po 12 g, Dr. Oetker)šľahačková smotana
Ozdoba:
250 gšľahačková smotana
2 - 3 PLpráškový cukor
zopárčučoriedky
mätové lístky
Keksíkový základ
- Keksíky pomelieme.
- Nad parou rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
- Pridáme k mletým keksom a dobre premiešame.
- Túto masu ultačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladničky zachladiť.
- Jogurt a tvaroh zmiešame spolu a dáme bokom.
- Želatínu pokropíme cca 5 PL vody a necháme napučať.
- Čučoriedky zasypeme cukrom a na miernom ohni z stáleho iešania ich zahrievame, až kým sa cukor roztopí.
- Jemne popučíme varechou, pekne pustia šťavu a nie je potrebné podlievať ich vodou. Odstavíme.
- Čučoriedky prelejeme do vyššej nádoby a ponorným mixérom ich rozmixujeme.
- Rozmixované prepasírujeme cez husté sitko. Mala by zostať približne 1 PL ,,odpadu".
- Želatínu za stáleho miešania zahrejeme, kým sa pekne rozpustí ale dávame pozor aby nezovrela pretože stratí tužiacu schopnosť.
- Z ešte teplých prepasírovaných čučoriedok pridáme približne 4 PL do rozpustenej želatíny, premešiame a všetk vlejeme späť do nádoby s prepasírovanými čučoriedkami.
- Necháme vychladnúť ale dávame pozor aby nezačala tuhnúť, pretože by sa nám mohli spraviť hrudky.
- Čučoriedkové pyré prídme do jogurtu zmiešaného s tvarohom. Všetko spolu premiešame aby sa želatína dostala rovnomerne do celej masy.
- Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu (ochutnáme ak je málo sladké, možete pridať 1 -2 PL práškového cukru).
- Všetko spolu premixujeme a vylejeme do tortovej formy na tuhý keksíkový základ.
- Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny, najlepšie na celú noc.
KOMENTÁRE K RECEPTU