Mandľový cheesecake
Cheesecake je fenoménom po celom svete. Pre mňa je to dokonalý dezert a milujem aj jeho prípravu, pretože si ho môžete stvoriť podľa vlastných chutí - v rôznych variáciách. Jeden obľúbený z mojej dielne je ten Mandľový! Pri cheesecaku však platí upozornenie: vieme, že cheesecake je potrebné nechať istý čas tuhnúť, a to je čas, kedy sa nevieme dočkať na kúsok tohto dokonalého dezertu. Ale verte mi, aj pri tomto recepte sa čakať oplatí! ;)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
200gmaslové keksíky
100gmandle
100gmaslo
500gmascarpone
200gtvaroh jemný
200gsmotana kyslá
2-3 PLbrezový cukor (xylitol)
1/2 šťava z citróna
štipkasoľ
1vajíčko
50gmandle
- Rozmixujeme (rozdrvíme) sušienky a mandle najemno a pridáme roztopené maslo - zmiešame. Touto zmesou vyplníme dno tortovej formy s priemerom 24cm
- Mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu postupne zmiešame dokopy (alebo vymixujeme mixérom na nízkych otáčkach).
- Pridáme vajíčko, štipku soli (na zvýraznenie všetkých chutí), xylitol a citrónovú šťavu. Všetko dokopy zľahka premiešame. Nakoniec pridáme pomleté/posekané nadrobno mandle a vylejeme na sušienkový spodok.
- Pečieme na 150° cca 1 hodinu. (TIP: pod cheesecake v rúre dáme plech s vodou, nech sa nám nepripečie spodok ;)
- Upečený cheesecake necháme vychladiť a potom dáme do chladničky, najlepšie na noc alebo 6-8 hodín. Ozdobíme ho čerstvým ovocím či mandľami ...fantázii sa medze nekladú :)
Bon appétit!
KOMENTÁRE K RECEPTU