FotoRecept | Banánová slimáčiková torta

Pridal: adkas-tastyfood, 22.10.2016
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veľmi chutná a pohľadná torta. Na prípravu to nie je nič ťažkého a výsledný efekt stojí za to, či chuťovo alebo vizuálne. A aj keď má bohatú plnku, torta nie je presladená lebo je to iba puding s malým množstvom masla. Som rada, že som ju vyskúšala a môžem ju vrelo odporučiť aj vám. Suroviny sú na tortovú formu 24 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 22.10.2016
Kategorie: Torty
SUROVINY
Piškótová roláda:
6 ksvajce
6 PL kryštálový cukor
6 PL (mierne kopcovité lyžice)polohrubá múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
štipkasoľ
na potretie - tmavýdžem
Plnka:
800 mlmlieko
2 balenia (môže byť aj vanilkový)banánový puding
6 - 8 PL kryštálový cukor
80 gmaslo
4 ksbanán
5 plátkovželatína
K tomu ešte:
250 mlšľahačková smotana
2 - 3 PLpráškový cukor
čokoládové hoblinky
- Bielka našľaháme so štipkou soli.
- Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme. Keď sú bielka pekne lesklé a metličky zanechávajú stopy, pridíme žĺtka.
- Nakoniec ručne zľahka vmiešame preosiatú múku zmiešanú s práškom na pečenie
- Pečieme na pechu 30 x 40 cm (plech s krajmi) vyloženom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre na teplotu 180 °C približne 15 minút.
- Vyberieme, necháme postáť pirbližne 5 minút.
- Poprášime práškovým cukorm a stočíme na piškótu aj s papierom. Necháme dobre vychladnúť.
- Plátkovú želatínu namočíne do studenej vody aby zmäkla.
- V mlieku rozšľaháme puding a za stáleho miešania ho uvaríme.
- Keď je puding hustý, pridáme do neho cukor a ešte necháme prebublať.
- Odstavíme z ohňa a primiešame maslo. Miešame kým sa hmoty spoja.
- Pridáme vyžmýkanú želatínu a dobre premiešame, aby sa plátky želatíny roztopili a rovnomerne sa rozložili po celej hmote.
- Vychladnutú roládu natrieme džemom.
- Pri zvíjaní rolády s džemom postupne odstraňujeme papier na pečenie. V tom istom papieri ju už natretú džemom zabalíme a odložíme na pár minút do chladničky, kým sa puding mierne ochladí.
- Roládu vyberieme a nakrájame na približne 0,5 cm plátky.
- Tortovú formu vyložíme potravinovou fóliou a nazeranými plátkami rolády.
- Najskôr vyložíme dno formy a potom aj boky naokolo.
- Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Stuhnutú tortu preložíme na servírovací podnos. Odstránime potravinársku fóliu.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 2 - 3 PL cukru (podľa chuti). Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a posypeme čoko hoblinkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU