Višňovo-tvarohový zákusok

Pridal: adkas-tastyfood, 17.9.2016
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na moje narodeniny sme šli k staršej dcére. Keďže je to takmer 1 a pol hodiny jazdy autom, tak sa mi videl na prevoz zákusok praktickejší ako torta. Chcela som však niečo zaujímavé, netradičné. Zákusok musel vyhovovať aj po chuťovej aj po vizuálnej stránke. Na pohľad tento zákusok spĺňal všetky parametre, tak som sa rozhodla vyskúšať ho. A veru veľmi dobre som si rozhodla. Zákusok nielen skvele vyzerá, ale ani chuťovo nijak nezaostáva za svojou vizuálnou stránkou. Je síce trochu nákladnejší, ale veď narodeniny sú predsa iba raz v roku. Ingrediencie sú na plech 30x40cm
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 17.9.2016
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
300 gpolohrubá múka
210 gmaslo
120 g práškový cukor
1 ks vajce
Tvarohová vrstva:
1000 g (jemný alebo hrudkovitý tvaroh, u mňa Quark, tvaroh budeme mixovať)tvaroh
250 gkryštálový cukor
250 mlšľahačková smotana
250 g (u mňa creme fraiche)kyslá lahôdková smotana
5 ks vajce
3 PLhladká múka
1 PL (u mňa Cornflour)Solamyl
(príp. 1 ČL vanilkového extraktu)vanilkový cukor
Višňová vrstva:
500 g mascarpone
2 - 3 PL (podľa chuti)práškový cukor
450 g višňový džem
Okrem toho:
300 g (napr. Bebe a pod. u mňa Nice biscuits )sušienky
100 - 150 g (u mňa kúpené v Morrisons)bielkové pustinky
- Zo surovín spracujeme cesto. Nemiesime dlho, aby sa netrúsilo. Ak je potrebné, môžeme pridať 1 -2 PL kyslej smotany alebo vody (ja som nepridávala nič).
- Plech vymažeme tukom a vysypeme múkou.
- Cesto rozvaľkáme a prenesieme do plechu.
- Na niekoľkých miestach prepichneme cesto vidličkou a odložíme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.
- Cesto predpečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190° asi 12 - 15 minút.
- Cesto vyberieme a necháme schladiť. Rúru stíšime na 140°.
- Tvaroh rozmixujeme s cukrami a dvomi vajíčkami.
- Pridáme smotany a zvyšné tri vajcia. Opäť premixujeme.
- Pridáme múku a cornflou a dobre premiešame.
- Cesto je riedke, ale také má byť. Vylejeme na vychladený prepčenený spodok a pečieme 60 - 70 minút.
- Necháme vychladnúť pri pootvorených dvierkach na rúre.
- Na vychladnutú tvarohovú vrstvu rozotrieme višňový džem (môže byť aj s kúskami višníň. Asi 3 PL odložíme bokom.
- Na džem uložíme sušienky. Mascarpone vymiešame s cukrom a pridáme odložený višňový džem. Vymiešame a višňový krém natrieme na sušienky.
- Odložíme do chladničky zachladiť. Vrch posypeme pomrvenými snehovými pusinkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU