NajRecept.sk Dezerty Višňovo-tvarohový zákusok
Višňovo-tvarohový zákusok
Recept Višňovo-tvarohový zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   17.9.2016

Višňovo-tvarohový zákusok

Na moje narodeniny sme šli k staršej dcére. Keďže je to takmer 1 a pol hodiny jazdy autom, tak sa mi videl na prevoz zákusok praktickejší ako torta. Chcela som však niečo zaujímavé, netradičné. Zákusok musel vyhovovať aj po chuťovej aj po vizuálnej stránke. Na pohľad tento zákusok spĺňal všetky parametre, tak som sa rozhodla vyskúšať ho. A veru veľmi dobre som si rozhodla. Zákusok nielen skvele vyzerá, ale ani chuťovo nijak nezaostáva za svojou vizuálnou stránkou. Je síce trochu nákladnejší, ale veď narodeniny sú predsa iba raz v roku. Ingrediencie sú na plech 30x40cm

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
210 g
maslo
120 g
práškový cukor
1 ks
vajce

Tvarohová vrstva:

1000 g (jemný alebo hrudkovitý tvaroh, u mňa Quark, tvaroh budeme mixovať)
tvaroh
250 g
kryštálový cukor
250 ml
šľahačková smotana
250 g (u mňa creme fraiche)
kyslá lahôdková smotana
5 ks
vajce
3 PL
hladká múka
1 PL (u mňa Cornflour)
Solamyl
(príp. 1 ČL vanilkového extraktu)
vanilkový cukor

Višňová vrstva:

500 g
mascarpone
2 - 3 PL (podľa chuti)
práškový cukor
450 g
višňový džem

Okrem toho:

300 g (napr. Bebe a pod. u mňa Nice biscuits )
sušienky
100 - 150 g (u mňa kúpené v Morrisons)
bielkové pustinky
Postup receptu
Vytlačiť
 
  1. Zo surovín spracujeme cesto. Nemiesime dlho, aby sa netrúsilo. Ak je potrebné, môžeme pridať 1 -2 PL kyslej smotany alebo vody (ja som nepridávala nič).
  2. Plech vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  3. Cesto rozvaľkáme a prenesieme do plechu.
  4. Na niekoľkých miestach prepichneme cesto vidličkou a odložíme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.
  5. Cesto predpečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190° asi 12 - 15 minút.
  6. Cesto vyberieme a necháme schladiť. Rúru stíšime na 140°.
  7. Tvaroh rozmixujeme s cukrami a dvomi vajíčkami.
  8. Pridáme smotany a zvyšné tri vajcia. Opäť premixujeme.
  9. Pridáme múku a cornflou a dobre premiešame.
  10. Cesto je riedke, ale také má byť. Vylejeme na vychladený prepčenený spodok a pečieme 60 - 70 minút.
  11. Necháme vychladnúť pri pootvorených dvierkach na rúre.
  12. Na vychladnutú tvarohovú vrstvu rozotrieme višňový džem (môže byť aj s kúskami višníň. Asi 3 PL odložíme bokom.
  13. Na džem uložíme sušienky. Mascarpone vymiešame s cukrom a pridáme odložený višňový džem. Vymiešame a višňový krém natrieme na sušienky.
  14. Odložíme do chladničky zachladiť. Vrch posypeme pomrvenými snehovými pusinkami.
Pozn. Snehové pusinky doporučujem posypať až pred podávaním, ak ich chceme mať pri konzumácii chrumkavé. Pri dlhšom pôsobené krému nasiaknú vlhkosť a veľmi zmäknú a strácajú na chrumkavosti.  

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov