Fotorecept | Slaný koláč z lístkového cesta s cuketou

Pridal: klaura, 21.9.2016
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veľmi jednoduchý. Pri prvom listovaní nového čísla Apetitu si vždy označím, čo z neho uvarím, vyskúšam. Aj v septembrovom vydaní som objavila niekoľko skvostov, ako prvý som upiekla tento šťavnatý a chrumkavý koláč.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 21.9.2016
Kategorie:
SUROVINY
400 g lístkové cesto
30 g maslo
3 ks (alebo 3 biele cibule)šalotka
3 strúčiky cesnak
100 ml (suché!biele víno
200 g (alebo ricotta, pmascarpone
200 g (použila som hustú kyslú smotanu - Pilos)creme fraiché
150 g (tvrdý, nastrúhaný, napr. ementál)syr
2 ks (na potretie)vajce
3 PL (nasekaná)pažítka
3 PL (nasekaná)petržlenová vňať
kôra z citróna
2 malé alebo 1 väčšia cuketa
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
- Do panvičky si dáme rozpustiť maslo, a opekáme na ňom cubuľku a nakrájaný cesnak 4-5 minút, kým nezmäknú.
- Prilejeme biele víno a dusíme to, kým sa víno vstrebe.
- Do misy si dáme ricottu (tvaroh alebo mascarpone), pridáme udusenú cibuľu s cesnakom, kyslú smotanu, nastrúhaný syr, 2 vajcia, 2 PL nasekanej pažítky, 2PL nasekanej petržlenovej vňate, citrónovú kôru, posolíme, pokoreníme a dobre zamiešame.
- Okraje cesta potrieme vajíčkom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme do rúžova.
KOMENTÁRE K RECEPTU