FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke

Pridal: S varechou v ruke, 10.9.2016

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aby som bol presný, v sladko pikantnej omáčke na kukurici s maslom a stonkovým zelerom. Dnes máme doma výročie - rovných 25 rokov a tak ako je to s manželstvom, je to aj s týmto jedlom - sladké, pikantné, šťavnaté, korenené, chutné. A tak to má byť :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 10.9.2016

Kategorie: Mäso

SUROVINY

bez kosti a kožekuracie stehná
chilli
čierne mleté korenie
kukurma
mletý cesnak
mletý zázvor
soľ
hladká múka
bravčová masť
kukurica
stonkový zeler
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som kuracím mäsom, nakrájal som ho na hrubšie rezance, osušil som ho a okorenil (chilli, čierne mleté korenie, kurkuma, mletý cesnak, mletý zázvor, soľ, hladká múka) mäso som nechal odležať v chlade hodinku.
  2. Potom som ho nechal pri izbovej teplote ešte 45 minút odpočinúť a vypražil som ho na bravčovej masti (cca 5 min. z každej strany).
  3. Nakrájanú cibuľu som orestoval na masle, pridal som hrsť stonkového zeleru, dochutil som soľou a čiernym korením.
  4. Po chvíľke som pridal konzervu drvených paradajok, pálivú paprikovú pastu - dusil som ju (tú omáčku) asi 12 minút, potom som ju rozmixoval, dochutil medom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Má byť sladká a pikantná zároveň.
  5. Vložil som do nej osušené kuracie kúsky a nechal marinovať, pokiaľ sa na masle neorestovala kukurica so stonkovým zelerom, dochutená soľou a čerstvo mletým čiernym korením...trvalo to asi 7 minút.
  6. Podával som s láskou a príborom. Ale dobré bude aj suché biele víno. Dobrú chuť! :)
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť