Fotorecept | Zapekané cestoviny

Fotorecept | Zapekané cestoviny

Pridal: Zuzka, 20.9.2016

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak a je tu ďalší z radu receptov z relácie Slovensko chutí, ktorý mi prešiel pod rukami. A tak isto musím chváliť. A tak isto, ako viac menej skoro vždy, som si ho prispôsobila aktuálnym chutiam a môžem ďalej už len odporúčať. A hlavne, keď si prejdete zoznam surovín zistíte, že máte drvivú väčšinu aj tak doma pekne nahromádke. Tak poďme na to...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 20.9.2016

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

cestoviny
(pokrájaná na menšie plátky (cca 100 dkg)šunka
(tvrdý, na strúhanie)syr
1/2 hlavičky (surová)cvikla
1 kelímok sladká smotana
1 ks (celé)vajce
soľ
korenie
olivový olej
provensálske korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cestoviny si uvarte al dente a nechajte vychladnúť. K nim pridajte pokrájanú šunku a nastrúhaný syr. Riadne spolu premiešajte.
  2. Vo food procesore si posekajte nadrobno ošúpanú surovú cviklu.
  3. V druhej miske si zmiešajte smotanu, vajíčka, soľ, korenie, provensálske korenie a pridajte posekanú cviklu.
  4. Riadne prešľahajte tyčovým mixérom do smotanovej zálievky.
  5. Cestoviny zmiešané so syrom a šunkou vysypte do vymastenej zapekacej formy a zalejte smotanovou zálievkou.
  6. Pri 175 stupňoch nechajte zapiecť cca 30-40 minút, kým sa smotana nezapečie a na vrchu cestovín vám nevznikne krásna zlatohnedá kôrka.
  7. Večeru máte hotovú. Preto mi neostáva nič iné, len vám zaželať dobrú chuť.
My sme cestoviny jedli nakoniec na dva razy- v deň upečenia sme si ich dali ako hlavné jedlo a na druhý deň sme si zostatok rozdelili ako prílohu ku grilovanúmu kuraťu. No a ak ste si kúpili viac cvikle a neviete, ako jú ešte zužitkovať, skúste tento koláč. Vrelo odporúčam. Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť