Fotorecept | Višňový páj s krémom

Fotorecept | Višňový páj s krémom

Pridal: Zuzka, 14.9.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento víkend bol u mňa v kuchyni preflákaný, ale inak sme mali "napilno". Našu Aničku a Jakubka sme v nedeľu krstili, tak bolo trochu viac vybavovačiek, zhon a stres, klasika, určite to poznáte. Všetko dopadlo na výbornú, Jakubko sa počas krstu vyškieral, Anička to tam zasa všetko prekričala, jedlo bolo parádne, torty vynikajúce. A aj v takýchto prípadoch rada siaham aj do môjho krátkodobého archívu, kde mám nachystaných pár receptov v zálohe, aby som vám sem napriek mojej kuchárskej pasivite mohla pridať nejakú tú dobrotu...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 14.9.2016

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

240 g (alebo 120 g pšeničnej hladkej, 120 g celozrnnej hladkej)hladká múka
50 g práškový cukor
2 PL (domáci)vanilkový cukor
160 g maslo
2 ks vajce
štipka soli
250 g (bez hrudiek)tvaroh
3 PLpráškový cukor
1 ks na potretie vajce
višne

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najskôr cesto.
  1. Múku, cukor, soľ, maslo a vajíčka vypracujte na hladké cesto, sformujte do guľky a nechajte v chladničke oddychovať cca jednu hodinu.
  2. Po odležaní cesto rozdeľte- dvoma tretinami cesta vyložte vymastenú formu, menšiu časť cesta zatiaľ odložte do chladničky.
  3. V miske vymiešajte ručným mixérom tvaroh, cukor a vajíčko na krém.
  4. Takto pripravený krém vylejte na cesto, porozkladajte višne a zvyšné cesto môžete buď rozvaľkať alebo napríklad postrúhať na hrubom strúhadle na višne.
  5. Takto pripravený koláč nechajte piecť pri 160 stupňoch cca 45 minút.       
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť