Fotorecept | Morčacie burgre
Aký ste mali týždeň? My parádny. Okrem toho, že sa na moju veľkú radosť ešte na chvíľku vrátili teplé dni, sa u nás diali veľké veci. Anička mala prevratné posledné dni, zistila, že si vie spojiť ruky dokopy a nahlas sa smiať. Takže, keď ju kontrolujem v ohrádke, tak sa buď so skríženými rukami "modlí" za moju hriešnu dušu, alebo jej je všetko náramne vtipné a oznamuje nám to hlasným smiechom. Radosť pozerať. A okrem toho som stíhala ako tak variť a preto vám sem prinášam novú inšpiráciu na "nahé" morčacie burgre. Prečo nahé? V podstate som dala preč všetko, čo k hamburgerom patrí a nechala som len mäsový základ. Ako na tento recept, čítajte ďalej...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 g mletémorčacie mäso
140 g (postrúhaná najemno, posekaná)cuketa
soľ
korenie
Hellmann´skečup
cesnak
olej
tortilly:
soľ
korenie
biely jogurt
petržlenová vňať
Hellmann´skečup
(podľa chuti - u nás rajčiny, uhorka, mladá cibuľka)zelenina
- Na dip k "naháčom" si zmiešajte jogurt s kečupom, pridajte soľ, korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. No a ak vám ostane kúsok cukety, pokrájajte ju, hoďte na panvicu a tiež podávajte k mäsu.
- Mäso si preložte na tanier, servírujte s tortillami, šalátom a dipom.
KOMENTÁRE K RECEPTU