Fotorecept | Krehký nektarinkový koláč

Fotorecept | Krehký nektarinkový koláč

Pridal: Zuzka, 12.9.2016

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes tu mám pre vás tento podarený koláč, na ktorý nájdete určite doma všetky suroviny. Ak vám nie sú práve nektarinky po chuti, hoďte si tam jablká, slivky, alebo ak nájdete, broskyne. Úspech bude zaručený...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 12.9.2016

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

150 gpolohrubá pšeničná múka
50 g (celozrnná)hladká múka
50 g práškový cukor
soľ
100 g (nakrájané na kúsky)maslo
1 ks vajce
60 ml (alpro)mandľové mlieko
2 väčšie nektarinky
1 PLmed

Na potretie:

Alpro
1/2 ČLhnedý cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múky, cukor, soľ a maslo si zmiešajte v mise rukami alebo robotom na drobenku.
  2. V miske zmiešajte Alpro a vajíčko a pridajte k základu cesta.
  3. Spolu zmiešajte a vypracujte na hladké cesto.
  4. Cesto preložte do pomúčenej misky a v chladničke nechajte oddychovať 30 minút.
  5. Medzitým si nakrájajte nektarinky na menšie kúsky, pridajte med, premiešajte a nechajte v chladničke cca 15 minút.
  6. Cesto vyvaľkajte medzi dvoma fóliami na požadovanú veľkosť tak, aby ste mohli kraje cca 4 cm ohnúť dovnútra.
  7. V miske si zmiešajte Alpro a cukor a mašľovačkou potrite ohnuté okraje.
  8. Koláč nechajte piecť pri 175 stupňoch cca 40 minút.
  9. Podávajte so zmrzlinou, šľahačkou alebo kyslou smotanou zmiešanou s troškou vanilkového cukru.
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.            12
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť