NajRecept.sk Cícerovo-paradajková polievka
Cícerovo-paradajková polievka
Recept Cícerovo-paradajková polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   6.9.2016

Cícerovo-paradajková polievka

Cícer mám doma vždy v zásobe, ale iba ten suchý, ktorý sa musí vopred namočiť. Obsahuje veľa železa, vlákniny a predovšetkým bielkoviny či vitamíny skupiny B. Výhodou je, že pri varení nestráca veľa živín. Môžete ho použiť na prípravu polievok, nátierok či plnohodnotných hlavných jedál. Mojou najobľúbenejšou je práve cícerovo-paradajková polievka.

Suroviny
1 hrnček (suchý cícer)
cícer
2 litre
voda
1 konzerva
lúpané paradajky
soľ
mleté čierne korenie
použila som mrazené, môžete použiť aj sušené
oregano
krátke
cestoviny
Postup receptu
Vytlačiť
Cícer vopred namočíme (najlepšie na noc). Pred varením vodu zlejeme, zalejeme ho 2 litrami čerstvej vody a varíme až do zmäknutia. Nesolíme! Cícer osolíme až keď je takmer uvarený. Keď je cícer mäkký pridáme konzervu paradajok a povaríme ešte cca 5 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Odstavíme.
Pridáme asi 1 PL oregana (ak použijeme sušený tak postačí 1 ČL) a polievku rozmixujeme.
Krátku cestovinu uvaríme podľa návodu, rozdelíme do misiek a zalejeme horúcou polievkou.
Prajem dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár