Cícerovo-paradajková polievka

Recept Cícerovo-paradajková polievka

Pridal: Spinava kuchyna je s, 6.9.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cícer mám doma vždy v zásobe, ale iba ten suchý, ktorý sa musí vopred namočiť. Obsahuje veľa železa, vlákniny a predovšetkým bielkoviny či vitamíny skupiny B. Výhodou je, že pri varení nestráca veľa živín. Môžete ho použiť na prípravu polievok, nátierok či plnohodnotných hlavných jedál. Mojou najobľúbenejšou je práve cícerovo-paradajková polievka.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 6.9.2016

Kategorie:

SUROVINY

1 hrnček (suchý cícer)cícer
2 litrevoda
1 konzervalúpané paradajky
soľ
mleté čierne korenie
použila som mrazené, môžete použiť aj sušenéoregano
krátkecestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cícer vopred namočíme (najlepšie na noc). Pred varením vodu zlejeme, zalejeme ho 2 litrami čerstvej vody a varíme až do zmäknutia. Nesolíme! Cícer osolíme až keď je takmer uvarený. Keď je cícer mäkký pridáme konzervu paradajok a povaríme ešte cca 5 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Odstavíme.
Pridáme asi 1 PL oregana (ak použijeme sušený tak postačí 1 ČL) a polievku rozmixujeme.
Krátku cestovinu uvaríme podľa návodu, rozdelíme do misiek a zalejeme horúcou polievkou.
Prajem dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť