Zajac na smotane

Pridal: S varechou v ruke, 3.8.2016
Kategorie: Králičie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rád spoznávam nové, menej známe suroviny, preto som nemohol odmietnuť, keď ma oslovili zo spoločnosti Ryba Žilina, či chcem pripraviť recept z málo známej, ale veľmi zdravej zeleniny - kvaky, turínu či runkle. Áno je to to isté :) a takto to dopadlo...
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 3.8.2016
Kategorie: Králičie mäso, Mäso
SUROVINY
zajačie stehná
cibuľa
bravčová masť
slanina
cesnak
(tymián, rasca, chilli, pivná ingreciencia)plzenské korenie
soľ
smotana na varenie
vývar
biele suché víno
citrónová šťava
kvaka
zelená fazuľka
maslo
čerstvo mleté čierne korenie
- Zajaca som rozporcoval, z rebier a kostí som pripravil vývar, stehná a chrbát som dobre prešpikoval slaninou a cesnakom.
- Dochutil som ich soľou a plzenským korením.
- Keď sa mäso zatiahlo, podlial som suchým bielym vínom. Rád varím s vínom, jedlu dá príjemnú chuť.
- Na panvici som ju ešte dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Mäso som vybral na tanier a omáčku som zjemnil sladkou smotanou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, na záver som do nej dal ešte oriešok masla.
- Na tanier som dal kvaku so zelenou fazuľkou, mäso som prelial smotanovou omáčkou a ako kvaka chutí? Tak príjemne, je ľahšia ako zemiaky, trošku kalerábovo, určite vás nesklame.
KOMENTÁRE K RECEPTU