Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke

Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke

By 31. augusta 2016

Kto neochutnal, neuverí. Naozaj vynikajúce jemné mäsko. Niekto ani neochutná a iný zasa nevie prestať ochutnávať 🙂

 

Instructions

  1. Do neosolenej vriacej vody som dal na hodinku variť údený jazyk aj koreňovou zeleninou, bobkovým listom, novým korením, cibuľou a cesnakom.
  2. Uvarený som ho nechal v tej vode aj vychladnúť, ale ešte teplý som ho olúpal. Pokiaľ sa jazyk varil, pripravil som si parenú knedľu a kôprovú omáčku.
  3. Spravil som aj chrenovú, lebo základ je rovnaký len kôpor som nahradil nastrúhaným chrenom.
  4. V hrnci som nasucho opiekol hladkú múku, pokiaľ nezavoňala (2-3 min).
  5. Potom som k nej pridal asi 50 g masla a zalial smotanou na varenie.
  6. Dochutil som mletým korením a soľou, dolial som mliekom a nechal variť asi 20 minút, aby omáčka mala správnu hustotu.
  7. Postupne som dolieval mlieko a na záver som dochutil octom (stačí 1 PL) a omáčku som rozdelil na polovicu.
  8. Jednu som dochutil čerstvo nastrúhaným chrenom a cukrom, keď všetko spolu prevrelo, odstavil som a pridal oriešok masla.
  9. Do druhej som dal čerstvý kôpor, pretlačil som dva strúčiky cesnaku, oriešok masla a hneď som ju odstavil.

Omáčka ešte mierne zhustne, tak ju pripravte trošku redšiu. Čerstvý kôpor, alebo chren, domáca knedľa, lahodné a jemné mäso.... dobrú chuť 🙂

Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke
Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke
Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke
  Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke

 

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *