Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke

Recept Údený hovädzí jazyk v kôprovej omáčke

Pridal: S varechou v ruke, 31.8.2016

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto neochutnal, neuverí. Naozaj vynikajúce jemné mäsko. Niekto ani neochutná a iný zasa nevie prestať ochutnávať :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 31.8.2016

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

údený hovädzí jazyk
koreňová zelenina
cesnak
cibuľa
bobkový list
nové korenie
2 PLhladká múka
500 ml (10 )%smotana na varenie
cca 100 gmaslo
400 - 500 mlmlieko
čierne korenie
soľ
cukor
(čerstvý)kôpor
2 strúčiky cesnak
(čerstvý)chren

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do neosolenej vriacej vody som dal na hodinku variť údený jazyk aj koreňovou zeleninou, bobkovým listom, novým korením, cibuľou a cesnakom.
  2. Uvarený som ho nechal v tej vode aj vychladnúť, ale ešte teplý som ho olúpal. Pokiaľ sa jazyk varil, pripravil som si parenú knedľu a kôprovú omáčku.
  3. Spravil som aj chrenovú, lebo základ je rovnaký len kôpor som nahradil nastrúhaným chrenom.
  4. V hrnci som nasucho opiekol hladkú múku, pokiaľ nezavoňala (2-3 min).
  5. Potom som k nej pridal asi 50 g masla a zalial smotanou na varenie.
  6. Dochutil som mletým korením a soľou, dolial som mliekom a nechal variť asi 20 minút, aby omáčka mala správnu hustotu.
  7. Postupne som dolieval mlieko a na záver som dochutil octom (stačí 1 PL) a omáčku som rozdelil na polovicu.
  8. Jednu som dochutil čerstvo nastrúhaným chrenom a cukrom, keď všetko spolu prevrelo, odstavil som a pridal oriešok masla.
  9. Do druhej som dal čerstvý kôpor, pretlačil som dva strúčiky cesnaku, oriešok masla a hneď som ju odstavil.
Omáčka ešte mierne zhustne, tak ju pripravte trošku redšiu. Čerstvý kôpor, alebo chren, domáca knedľa, lahodné a jemné mäso.... dobrú chuť :)    
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť