Paperovo mäkká focaccia

Recept Paperovo mäkká focaccia

Pridal: moj sladky svet, 1.8.2016

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tato focaccia je z mlieka a nie z vody ako klasická. Je naozaj vynikajúca, mäkká a navyše na jej prípravu potrebujeme len málo času, nakoľko cesto nemusíme miesiť a necháme ho kysnúť rovno na plechu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 1.8.2016

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

500 g hladká múka
400 ml mlieko
50 ml olej
soľ
25 g droždie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Cesto má byť redšie, v množstve surovín som sa nepomýlila :-)
  2. Necháme cesto takto kysnúť na plechu 1 až 1 a pol hodiny zakryte napr. utierkou alebo druhým hlbším plechom otočeným naopak.
  3. Potom cesto potrieme olivovým olejom zriedeným trochou mlieka, osolíme a poukladáme na vrch olivy, prip. mini paradajky.
  4. Dáme upiecť pri 200-220 °C.
Dobru chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť