Mätový sirup

Recept Mätový sirup

Pridal: klaura, 23.8.2016

Kategorie: Sirupy, šťavy a likéry, Nápoje

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máte tiež plný záhon mäty, na zimu na čaj už máte nasušené a nové lístečky stále dorastajú? Skúste mätový sirup. V lete si ho dáte do vychladenej vody, v zime do čaju pri nachladnutí, bude vám určite chutiť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 23.8.2016

Kategorie: Sirupy, šťavy a likéry, Nápoje

SUROVINY

mäta
2 litrevoda
2 PLkyselina citrónová
1 kgcukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umytú mätu som dala  do hrnca - použila som celkom veľa byliniek. Čím viac byliniek dáte, tým bude sirup silnejší .
  2. Mätu som zaliala vodou a spolu som to povarila asi 15 minút. Prekryla utierkou a nechala som to do druhého dňa vyluhovať.
  3. Na druhý  deň som vodu scedila, pridala cukor a kyselinu citrónovú.  Zahrievaním som cukor rozpustila. POZOR - už nevaríme.
  4. Hotový sirup som naliala do 3 dl pohárov, zavičkovala a dala sterilizovať. Stačí, len aby víčko chytilo, asi 5 minút.
  5. Pred použitím sirup prelejem do vhodnej sklenenej fľaše.
  6. Mätový sirup je výborný do alkoholických i nealkoholických nápojov, na prisladenie čajov i výrobu domácej limonády. Rozriedime sirup vodou, alebo minerálkou podľa  chuti, pridáme šťavu z citrónu, pomaranča  alebo grepu, v lete pridáme pár lístkov čerstvej mäty, alebo pár  kúskov nakrájaného vychladeného ovocia, fantazii se meze nekladú.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť