Fotorecept | Cuketový nákyp

Fotorecept | Cuketový nákyp

Pridal: Zuzka, 27.8.2016

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako ste víkendovali? My sme trošku pooslavovali, oddychovali, a nič nerobili. Niekedy je to aj celkom fajn. O pár týždňov asi aj tak nebudem vedieť, kam skôr skočiť, tak si to ešte užívam. Dnes tu mám pre vás tento recept, ako inšpirácia na ľahšiu večeru alebo ak pečiete plnku na Veľkú Noc. Veľmi sa mi tento receptík pozdáva, už len preto, že je variabilnejší a viete si doň vyskladať v podstate suroviny, ktoré máte alebo doma po ruke, alebo na ktoré máte v danom momente chuť. Takže, ak neviete, čo dnes na večeru, nech sa páči, ponúkam inšpiráciu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 27.8.2016

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

jedna menšia (pokrájaná nadrobno)cuketa
cca 1/2 nožičky (pokrájaná nadrobno)klobása
cca 50 g (ementál, nastrúhaný)tvrdý syr
cca 30 g (nastrúhaný)parmezán
2 PL (alebo iný krémový syr)Philadelphia
3 ks (celé)vajce
1/2 (nakrájaná nadrobno)jarná cibuľka
3 ČLhladká múka
soľ
korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na panvici si nechajte rozohriať olej, nechajte opiecť cibuľku a pridajte klobásku. Spolu cca 3 minúty opekajte.
  2. Medzitým si pokrájajte cuketu, preložte do misky a pridajte opečenú klobásku s cibuľkou.
  3. Do základu pridajte ementál, parmezán, krémový syr, soľ a korenie a spolu premiešajte.
  4. V druhej miske si vidličkou rozšľahajte vajíčka a pridajte hladkú múku.
  5. Všetko spolu riadne premiešajte a pridajte k cuketovo-klobáskovo-syrovému základu. Riadne premiešavajte, kým sa vám suroviny nespoja.
  6. Takto pripravené redšie cestíčko vylejte buď do jednej vymastene zapekacej formy alebo do vymastených tartletkových foriem, ako v mojom prípade. Z vyššie uvedených surovín mi cestíčko vyšlo na 5 formičiek.
  7. Takto pripravený nákyp dajte piecť na 25-30 minút pri 170 stupňoch do zlatohneda.
  8. Hotový nákyp môžete ihneď podávať.
My sme si z neho urobili dve varianty- ešte za tepla na obed so špenátovým šalátom a potom na druhý deň zastudena do žemle. Oba spôsoby vrelo odporúčam. A máte hotovo. Dobrú chuť želám! Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť