Cuketový koláč s makom a citrónovou polevou
Tento veľmi jednoduchý recept mám zo stránky varecha.sk od používateľky Yanah je skutočne dobrý, šťavnatý a svieži. Máličko som si upravila množstvá surovín.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
5 ks vajce
250 gcukor kryštálový
2 dclolej
420 g polohrubá múka
50 g (celý)mak
500 g cuketa
prášok do pečiva
Poleva:
1 ks citrón
1 ks vanilkový cukor
200 gpráškový cukor
- Cuketu si ošúpeme a postrúhame na jemno.
- Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny, pridáme postupne všetky ostatné suroviny včetne nachystanej cukety.
- Mak použijeme celý, teda nemelieme.
- Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
- Upečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút, vrch musí chytiť peknú farbu.
- Po vychladnutí koláčik polejeme citrónovou polevou.
- Vytlačíme šťavu z citróna a vyšľaháme ju s preosiatym práškovým cukrom, množstvo je len približné, upravíme si ho podľa šťavnatosti citróna.
KOMENTÁRE K RECEPTU