Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom

Pridal: adkas-tastyfood, 21.8.2016
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
U nás doma musí byť v zásobe vždy nejaká mlska. Najradešj mám tie, ktoré si pripravím ja sama - aspoň viem čo jeme. Sušienky sú chrumkavé a prevoňané arašidmi. Použila som arašidové maslo (crunchy) s kúskami arašidov. Má mierne slanú chuť, ktorú hnedý cukor skvelo vyvažuje. Nie sú náročné na prípravu, takže ich máte hotové raz-dva (bez počítania doby chladenia cca 60 minút) V uzatvorenej nádobe vám vydržia dlhšiu dobu, pochybujem však o ich dlhodobom skladovaní, pretože sú tak výborné! U nás padli za 2 - 3 dni :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 21.8.2016
SUROVINY
250 g (typ crunchy)arašidové maslo
200 g hnedý trstinový cukor
50 g (zmäknuté)maslo
1 ksžĺtok
1 ks (celé)vajce
1 KLprášok do pečiva
100 g hladká múka
- V miske vymiešame dopenista maslo s cukrom.
- Pridáme vajcia a dobre prešľaháme.
- Pridáme arašidové maslo, opäť dobre premiešame kým sa hmoty dobre spoja.
- Nakoniec vmiešame preosiatú múku s práškom do pečiva a spracujeme na cesto. Cesto je redšie, ale v chlade sa pekne stiahne. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu odpočinúť.
- S cestom sa vám bude pracovať lepšie keď je tuhšie, preto odporúčam rozdeliť ho na polovicu.
- Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4-5 mm a pečiatkou vytlačíme do cesta odtlačok.
- Potom primerane veľkou vykrajovačkou (kolieskom) vykrojíme koliesko a opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujeme aj s druhou polovicou cesta.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 10 minút.
- Necháme vychladnúť na plechu alebo opatrne preložíme na mriežku.
KOMENTÁRE K RECEPTU