Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom

Recept Chrumkavé sušienky s arašidovým maslom

Pridal: adkas-tastyfood, 21.8.2016

Kategorie: Sušienky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma musí byť v zásobe vždy nejaká mlska. Najradešj mám tie, ktoré si pripravím ja sama - aspoň viem čo jeme. Sušienky sú chrumkavé a prevoňané arašidmi. Použila som arašidové maslo (crunchy) s kúskami arašidov. Má mierne slanú chuť, ktorú hnedý cukor skvelo vyvažuje. Nie sú náročné na prípravu, takže ich máte hotové raz-dva (bez počítania doby chladenia cca 60 minút) V uzatvorenej nádobe vám vydržia dlhšiu dobu, pochybujem však o ich dlhodobom skladovaní, pretože sú tak výborné! U nás padli za 2 - 3 dni :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 21.8.2016

Kategorie: Sušienky, Dezerty

SUROVINY

250 g (typ crunchy)arašidové maslo
200 g hnedý trstinový cukor
50 g (zmäknuté)maslo
1 ksžĺtok
1 ks (celé)vajce
1 KLprášok do pečiva
100 g hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske vymiešame dopenista maslo s cukrom.
  2. Pridáme vajcia a dobre prešľaháme.
  3. Pridáme arašidové maslo, opäť dobre premiešame kým sa hmoty dobre spoja.
  4. Nakoniec vmiešame preosiatú múku s práškom do pečiva a spracujeme na cesto. Cesto je redšie, ale v chlade sa pekne stiahne. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu odpočinúť.
  5. S cestom sa vám bude pracovať lepšie keď je tuhšie, preto odporúčam rozdeliť ho na polovicu.
  6. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na hrúbku cca 4-5 mm a pečiatkou vytlačíme do cesta odtlačok.
  7. Potom primerane veľkou vykrajovačkou (kolieskom) vykrojíme koliesko a opatrne preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujeme aj s druhou polovicou cesta.
  8. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 10 minút.
  9. Necháme vychladnúť na plechu alebo opatrne preložíme na mriežku.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť