Tip na knihu | Ajurvéda pre vaše zdravie

Pridal: najrecept, 2.7.2016
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 2.7.2016
Kategorie:
Tip na knihu | Ajurvéda pre vaše zdravie
Chcete sa cítiť v pohode a plní energie? Základom je jesť vždy len prírodné, doma pripravené jedlá, ktoré sú v súlade s konštitúciou človeka podľa ajurvédy a zároveň v harmónii so zmenami okolitého prostredia. Len tak môže byť telo v rovnováhe. V tradičnej indickej medicíne je kľúčom k zdraviu naozaj dobré trávenie. Tradičné ajurvédske postupy sú zároveň veľmi príjemným doplnkom západnej medicíny, pretože dokážu prinavrátiť rovnováhu organizmu ešte pre prepuknutím choroby. Ak vám záleží na zdraví, kniha Ajurvéda na každý deň je tu práve pre vás:- Zaujíma vás, ako v priebehu jednotlivých ročných období zmeny počasia ovplyvňujú vaše telo a chuť do jedla?
- Radi by ste zistili, ako môžete prispôsobiť svoj jedálny lístok nielen každému ročnému obdobiu, ale aj tomu, aký ste ajurvédsky typ?
- Túžite sa naučiť variť chutné, pestré a výživné jedlá, ušité na mieru v súlade s ajurvédskou múdrosťou?
- Chcete získať praktické odporúčania v oblasti životného štýlu, starostlivosti o telo, plánovania jedál a tipov pre zdravie?
- 2 šálky sušeného cíceru
- 8 šálok vody
- ¼ šálky olivového oleja
- ¼ šálky čerstvej citrónovej
- šťavy (asi z 1 – 2 citrónov)
- ¼ šálky pasty tahini
- 2 ČL morskej soli (prípadne podľa chuti)
- ½ šálky čerstvých, nahrubo
- nasekaných byliniek (koriander, petržlenová vňať, bazalka, rozmarín a pod.)
- Suchý cícer cez noc namočte. Po prepláchnutí ho asi 2 hodiny povarte vo veľkom hrnci v 8 šálkach vody. (Nemusíte naň dávať pozor.)
- Keď sa z cíceru začnú oddeľovať šupky a dokážete ho roztlačiť medzi prstami, je hotový. Vložte ho do nádoby kuchynského robota alebo stolného mixéra a odložte vodu, v ktorej sa varil. Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, pastu tahini a morskú soľ. V prípade potreby pridajte aj pár PL vody z varenia, len toľko, aby ste ho vedeli vymixovať dohladka.
- Pridajte aj čerstvé bylinky a vymixujte. (Ak používate menší mixér, asi budete musieť cícer spracovať v dvoch dávkach, ktoré potom spojíte.)
- Podávajte v širokej miske pokvapkaný olivovým olejom. V chladničke vo vhodnej skladovacej nádobe vydrží až 5 dní.
KOMENTÁRE K RECEPTU