Najlepšie jahodové recepty

Pridal: Katka, 31.7.2016
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Najlepšie jahodové recepty
Jahody si spájame s vôňou leta. Veď kto z nás si rád nepochutná na sladkej šťavnatej jahode odtrhnutej z vlastnej záhrady či práve kúpenej na trhu? Jahody sú navyše považované za kráľovské ovocie, ktoré obsahuje mnoho minerálov ako napríklad draslík, fosfór, horčík, magán či vitamínov B1, B2, E, K a ďalších iných. Pre zdravie majú význam najmä z protizápalovým a antibakteriálnym pôsobením, sú vhodné pri rôznych srdcovocievnych ochoreniam, pôsobia pozitívne proti vysokému tlaku či ako zaháňači únavy a nervozity. Keďže z druhov ovocia majú najnižší obsah kalórií sú vhodnou stravou pri znižovaní hmotnosti. Z jahôd si však môžeme pripraviť rôzne chutné jedlá. Aké? Tie si ukážeme v ďalšej časi článku.Jahodové recepty
Jahodová torta s mascarpone Torta, ktorá zožne veľký úscpech, vhodná nielen pre pre oslávenca. Obsahuje iba zrnko múky a cukru, takže si určite pochutnajú všetci. Ingrediencie:- jahody - čerstvé cca 200 g
- vlašské orechy - polky (na ozdobu)
- horká čokoláda - nastrúhaná (na ozdobu)
- bielka - 4 ks
- žĺtka - 4 ks
- stevia - 1 ČL
- orechy - 200 g (mleté, dala som pol na pol s kupovanou zmesou Oriešok)
- hladká múka - 1 PL
- kypriaci prášok - 1/2 ČL
- mascarpone - 2 ks
- smotana na šľahanie - 1 ks (vyšľahať)
- citrónová kôra
- ovsené vločky - 1/2 šálky
- biely jogurt - 4 PL
- jahodový džem - 3 ČL (domáci)
- jahody - (čerstvé)
- bielka - 5 ks
- práškový cukor - 250 g
- kukuričný škrob - 1 ČL
- ocot - 1 ČL
- Smotana na šľahanie - 2 kelímky (33 %)
- jahody - čerstvé
- čučoriedky - čerstvé
- jahody - 1 litrovú misku
- voda - 200 ml
- prášový cukor - 4 PL
- tvaroh - 250 g
- polohrubá múka - 125 g (+ trochu aj na prisypávanie, ak bude treba)
- vajce - 1 ks (celé)
- jahody
- práškový cukor
- škorica - (na posypanie)
- bielky - 7 ks
- kryštalový cukor - 7 PL
- kokos - 140 g (strúhaný)
- polohrubá múka - 3 PL
- prášok do pečiva - 1 ČL
- štipka soli
- mlieko - 150 ml (na poliatie upečenej piškóty)
- jahody - 500 g (čerstvé)
- kryštalový cukor - 100 g (príp. podľa chuti)
- jahodový puding - 2 balenia (práškové Dr. Oetker)
- voda - 250 ml
- mlieko - 500 ml
- žĺtok - 7 ks
- hladká múka - 5 PL
- Gustin - 2 PL (u mňa cornflour)
- maslo - 250 g
- práškový cukor - 150 - 200 g
- šľahačková smotana - 500 ml
- jahody - (na zdobenie)
KOMENTÁRE K RECEPTU