Fotorecept | Domáce zapekané noky s rajčinovou omáčkou

Fotorecept | Domáce zapekané noky s rajčinovou omáčkou

Pridal: Zuzka, 1.7.2016

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes tu mám pre vás tento vynikajúci recept na parádne domáce noky. Najskôr som si myslela, že do toho nepôjdem, že to bude určite pracné, veľa času to zaberie a to klasické blabla okolo, prečo niečo neurobiť. Ale potom som si povedala, že však času mám dosť a chcem noky skúsiť vyrobiť doma. No a viete čo? Parádne sa podarili! A nakoniec to ani toľko času nezabralo. Mne osobne chutili už aj také, len z hrnca čerstvo vytiahnuté a preliate maslom, ale tá rajčinová omáčka zapečená s mozzarellou im dodala takú tú povestnú bodku na záver... Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. Ale teraz už poďme variť...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 1.7.2016

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

250 g (mäkký, bez hrudiek)tvaroh
30 g (strúhaný)parmezán
1 ksvajce
170 g (možno o niečo viac, podľa potreby a samosti tvarohu)hladká múka
1/2 nožičky (podľa chuti)klobáska
1 plechovka (sekané)paradajky
mozzarella
cesnak
provensálske korenie
soľ
korenie
slnečnicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Ňoky
  1. Do misy si dajte tvaroh, vajíčko a múku a vypracujte hladké cesto.
  2. Podľa potreby pridávajte ďalšiu múku.
  3. Vypracujte bochník.
  4. Z bochníka si urobte pásy, ktoré postupne nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Tieto kúsky si klaďte na pomúčené miesto a zmačknite vidličkou.
  6. Do väčšieho hrnca si dajte variť vodu, osoľte.
  7. Postupne dajte noky variť do vriacej vody.
  8. Nechajte ich vyplávať na povrch a varte cca 2-3 minúty.
  9. Potom ich dierovanou naberačkou klaďte do misy s kúskom masla a opatrne premiešajte tak, aby sa noky v masle obalili a vďaka tomu sa vám nezlepia.
Omáčka
  1. Na panvici si rozohrejte olej, pridajte cesnak a pokrájanú klobásku.
  2. Cca 3 minúty nechajte opekať.
  3. Pridajte posekané rajčiny, soľ, korenie a provensálske bylinky a spolu nechajte prejsť varom asi 5 minút.
  4. Takto pripravenú omáčku prilejte k hotovým ňokom, pridajte na kúsky pokrájanú mozzarellu a spolu premiešajte. Vysypte do vymastenej zapekacej formy a pri 180 stupňoch nechajte zapiecť cca 20 minút.
A máte hotovo.          Tento recept môžete stopnúť už v tej časti, kedy máte noky hotové a len ich prelejete rajčinovou omáčkou, alebo teda doviesť do zdarného konca a nechať zapiecť v rúre ako ja. Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť