Fotorecept | Briošky

Pridal: adkas-tastyfood, 28.7.2016
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Briošky. Mäkučké a jemne sladké. Áno, sú presne také, ako ich opísala Aďka vo svojom recepte na MMB. Odkedy som ich vyskúšala, piekla som ich už mnohokrát. Sú naozaj výborné a rovnako výborný je aj recept. Ešte nikdy sa nestalo, aby sa briošky podľa tohto receptu nevydarili. Ak si kliknete na pôvodný recept, Aďka ho krásne nafotila aj popísala. Tí, ktorí ma poznajú vedia, že uverejňujem recepty iba mnou odskúšané. Tento je mnohokrát odskúšaný a veľmi rada posúvam ďalej.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 28.7.2016
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
900 g hladká múka
1 ČL soľ
150 gkryštálový cukor
60 g (roztopené)maslo
1 kocka droždie
560 mlmlieko
2 ksvajce
Na potretie:
1 ksvajce
1 ČLvoda
1 ČLkryštálový cukor
cca 100 mlmlieko
(celý)mak
sezam
- Asi 100 ml mlieka odoberieme z celkového množstva a zohrejeme s 1 PL cukru.
- Mlieko nesmie byť horúce (príliš horúce mlieko zaparí droždie a to by nám nevykyslo).
- Do teplého mlieka rozmrvíme droždie, jemne poprášime múkou a prikryjeme.
- Necháme podkysnúť na teplom mieste.
- Múku preosejeme do misky, pridáme soľ, zvyšok cukru a premiešame.
- Pridáme nakysnuté droždie, zvyšok zohriatého mlieka, vajíčka, rozpustené (ochladené) maslo a varechou vymiešame cesto.
- Cesto je redšej konzistencie. Keď je cesto dobre vypracované, prikryjeme ho čistou utierkou a necháme minimálne 1 a 1/2 hod. nakysnúť na teplom mieste.
- Nakysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Jednu vrátime späť do misy.
- Prstami upravujeme, formujeme cesto.
- Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte 20 - 30 minút podkysnúť.
- Pripravíme si vajíčko na potretie.
- Nakysnuté briošky potrieme našľahaným cukrovým vajíčkom.
- Správne upečené briošky ak poklepeme po vrchu vydávajú dutý zvuk. Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme mliekom.
- Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta.
- Necháme vychladnúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU