Avokádová nátierka s praženicou na hrianke

Recept Avokádová nátierka s praženicou na hrianke

Pridal: adkas-tastyfood, 22.7.2016

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Malé oživenie obyčajnej praženice. Ak ľúbite avokádo, rozhodne odporúčam vyskúšať. Jednoduchá nátierka z avokáda na hrianke a na nej navrstvená výborná praženica na masle. Zdobiť možno podľa vlastnej fantázie. Takýmito super raňajkami ma prekvapili nedávno moje dievčence. Keďže mi to veľmi zachutilo, zaradila som túto výbornú mňamku aj do môjho raňajkového repertoáru. Nedeľné raňajky ako vyšité. Šálka dobrého čaju k tomu, no čo dodať? Treba vyskúšať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 22.7.2016

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

1 väčšie avokádo
soľ
korenie
olivový olej
pár kvapiek citrónová šťava
na 2 veľké krajce chleba počítajte 3 vajciavajce
plátok masla
na hrianky chlieb

Na zdobenie:

reďkovka
pažítka
žerucha
jarná cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Avokádo rozrežeme napoly (režeme až do kôstky).
  2. Pootočíme každú polovičku do protismeru a dostaneme dve polovice.
  3. Vylúpneme kôstku malou lyžičkou. Dužinu vydlabeme lyžičkou do misky.
  4. Osolíme, jemne okoreníme čertvo namletým čiernym korením, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a asi 1 PL olivového oleja.
  5. Citrón okrem toho, že zabraňuje rýchlej oxidácii avokáda aj príjemné zvýrazni jeho chuť.
  6. Dobre vymiešame, prikryjeme a odložíme do chladničky, kým pripravíme praženicu a hrianky.
  7. Na masle urobíme praženicu, dochutíme.
  8. Zároveň si robíme aj hrianky.
  9. Na vychladnuté hrianky nanesieme avokádovú nátierku a obložíme mierne vychladenou praženicou (pod horúcou by sa nám topil avokádový krém).
  10. Dozdobíme podľa chuti a fantázie.
  11. Podávame so šálkou čaju.
Prajem dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť