Krevety na masle a cesnaku

Krevety na masle a cesnaku

By 4. júla 2016

Ďalšie z jedál, ktoré niekto nedá do úst a iný zasa nevie prestať jesť. Patríme našťastie k tej druhej skupine. Krevety najradšej pripravujem jednoducho, s minimom korenín a len s takými, ktoré chuť kreviet posunú ešte o kúsok vyššie.

 

 

Instructions

  1. Na tanieri mám radšej olúpané, preto som ich olúpal. Odlomil som hlavičku, dal dole škrupinu a na chrbte som každú jednu rozrezal a vybral čierne črievko.Krevety na masle a cesnaku
    Krevety na masle a cesnaku
  2. Na panvicu som dal dva plátky masla, kurkumu, čerstvo mleté čierne korenie a nakrájaný nový cesnak, keď sa maslo roztopilo, dal som do panvice krevety.Krevety na masle a cesnaku
  3. Orestoval som ich z každej strany, ale len chvíľku, minútku, max dva, potom som odstavil, prekvapol citrónovou šťavou, jemne dosolil a pridal nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať, na okne sa mi už pekne rozrástla. Mám na okne pohotovostnú bylinkovú "záhradu", petržlen, pažítku, rozmarín, tymián, šalviu a bobkový list.Krevety na masle a cesnaku

Krevety mám najradšej len tak s bagetkou, ktorú namáčam do masla v ktorom sa krevety pripravovali a samozrejme s dobrým suchým bielym vínkom.. Dobrú chuť 🙂
Krevety na masle a cesnaku
Krevety na masle a cesnaku

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Krevety na masle a cesnaku

  1. zuzana

    Velmi chutnýž receptík, stále sa k nemu vraciam je to skutočná mňamka. ďakujem za túto delikatesku 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *