Šalát z kvaky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.6.2016
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kvaka (turín) patrí k najstarším konzumovaným potravinám na našom území. Je bohatá na vitamín C, vápnik, draslík, fosfor či železo. Čistí krv, pôsobí močopudne a vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha nášmu tráveniu. Dá sa konzumovať surová alebo tepelne spracovaná. Chuťou pripomína kaleráb skrížený s reďkovkou. Ja som z nej pripravila chutný šalát, ktorým si doplníte vitamíny a minerály v tomto chladnom období. Množstvo neudávam, udávam iba použité suroviny. Je na vás koľko šalátu si narobíte.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.6.2016
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
SUROVINY
kvaka
mrkva
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
olivový olej
citrónová šťava
tekvicové semienka
- Očistenú mrkvu a kvaku nakrájame na tenké pásiky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme.
- Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
- Šalát posypeme na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
- Premiešame a dáme cca na 30 minút odležať do chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU