Šalát z kvaky

Šalát z kvaky

By 4. júna 2016

Kvaka (turín) patrí k najstarším konzumovaným potravinám na našom území. Je bohatá na vitamín C, vápnik, draslík, fosfor či železo. Čistí krv, pôsobí močopudne a vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha nášmu tráveniu. Dá sa konzumovať surová alebo tepelne spracovaná. Chuťou pripomína kaleráb skrížený s reďkovkou.
Ja som z nej pripravila chutný šalát, ktorým si doplníte vitamíny a minerály v tomto chladnom období.
Množstvo neudávam, udávam iba použité suroviny. Je na vás koľko šalátu si narobíte.

 

 

Instructions

  1. Očistenú mrkvu a kvaku nakrájame na tenké pásiky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Šalát posypeme na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
  4. Premiešame a dáme cca na 30 minút odležať do chladničky.

Šalát z kvaky

Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *