NajRecept.sk Šaláty Zeleninové šaláty Šalát z kvaky
Šalát z kvaky
Recept Šalát z kvaky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   4.6.2016

Šalát z kvaky

Kvaka (turín) patrí k najstarším konzumovaným potravinám na našom území. Je bohatá na vitamín C, vápnik, draslík, fosfor či železo. Čistí krv, pôsobí močopudne a vďaka vysokému obsahu vlákniny pomáha nášmu tráveniu. Dá sa konzumovať surová alebo tepelne spracovaná. Chuťou pripomína kaleráb skrížený s reďkovkou. Ja som z nej pripravila chutný šalát, ktorým si doplníte vitamíny a minerály v tomto chladnom období. Množstvo neudávam, udávam iba použité suroviny. Je na vás koľko šalátu si narobíte.

Suroviny
kvaka
mrkva
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
olivový olej
citrónová šťava
tekvicové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistenú mrkvu a kvaku nakrájame na tenké pásiky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Šalát posypeme na sucho opraženými tekvicovými semienkami.
  4. Premiešame a dáme cca na 30 minút odležať do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár