Fotorecept | Pečené mäsové guľky

Fotorecept | Pečené mäsové guľky

Pridal: Zuzka, 19.6.2016

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Viem, je len štvrtok, ale predsa len, víkend nám pomaličky klope na dvere a k nemu neodmysliteľne patrí aj otázka, čo (zasa) variť. Ja vám prinášam jednu inšpiráciu, ak si potrebujete jedlo urobiť šup šup, alebo teda aspoň pri jeho tvorbe nevystáť dieru v zemi... Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. Ale teraz už poďme pripravovať toto chutné jedlo...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 19.6.2016

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

500 g (mleté)hovädzie mäso
1 ks vajce
2 PLstrúhanka
1/2 (nakrájaná na jemno)červená cibuľa
soľ
čerstvé mleté korenie
slnečnicový olej
(pokrájané na kolieska)zemiaky
(pokrájaná, zbavená šťavy a trochu prepratá pod tečúcou vodou)kyslá kapusta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mleté mäso si premiešajte s vajíčkom, strúhankou, cibuľkou, soľou a korením a vytvarujte guľky, prípadne tvary, ktoré sú vám najsympatickejšie.
  2. Na vymastený pekáč si dajte naspodok kapustu, k tomu pokrájané zemiaky a do stredu pripravené guľky na pečenie.
  3. Zemiaky osoľte, okoreňte, prípadne posypte mletou červenou paprikou, celý pekáč spolu s mäsom pokropte olejom a pri 180 stupňoch nechajte piecť cca hodinu, resp. dovtedy, kým mäso nieje hotové.
No a to je celé varenie! Po upečení stačí už len podávať. A ako najväčší gurmáni môžete jesť priamo z pekáča. Dobrú chuť želám! Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť