Pavlova jahodová torta

Pridal: barborka, 2.6.2016
Kategorie: Torty, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pavlova torta je absolútne nenáročná na prípravu a výsledok je božský. Neobsahuje ani zrnko múky, takže ak máte bezlepkovú diétu alebo ste múku vyradili z jedálnička, túto tortu si obľúbite. Tá jemná chrumkavá škrupinka je najlepšia :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 2.6.2016
Kategorie: Torty, Zdravé recepty
SUROVINY
5 ks bielka
250 g práškový cukor
1 ČLkukuričný škrob
1 ČLocot
2 kelímky (33 )%Smotana na šľahanie
čerstvé jahody
čerstvé čučoriedky
- Ako prvé si vyšľaháme bielka, do ktorých postupne pridávame práškový cukor. Šľaháme, kým nedostaneme lesklú tuhú penu (cca 6 min).
- Pridáme lyžičku škrobu a octu a opäť šľaháme cca 2 minúty.
- Na plech si uložíme papier na pečenie. Rúru zapneme na 120 °C.
- Penu si dáme do vrecka na zdobenie a nanesieme na papier na pečenie. Okraje by mali byť hrubšie a stred hladký (ak nemáte vrecko na pečenie, postačí lyžica).
- Dáme sušiť na 110 minúť. Počas toho rúru neotvárame.
- Rúru vypneme a necháme vnútri ešte 30 minút. Necháme vychladnúť.
- Keď vychladne, nanesieme na vrch vyšľahanú smotanu.
- Zdobíme jahodami a čučoriedkami (prípadne iným ovocím podľa chuti).
KOMENTÁRE K RECEPTU