Jahodová torta s mascarpone

Recept Jahodová torta s mascarpone

Pridal: barborka, 11.6.2016

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Torta pre oslávenca mala veľký úspech a to aj napriek tomu, že obsahuje len zrnko múky a cukru. Pochutnali si všetci a ja som ich s láskou a potešením sledovala :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 11.6.2016

Kategorie: Torty

SUROVINY

čerstvé cca 200 g jahody
polky (na ozdobu)vlašské orechy
nastrúhaná (na ozdobu)horká čokoláda

Korpus:

4 ks bielka
4 ks žĺtka
1 ČLstevia
200 g (mleté, dala som pol na pol s kupovanou zmesou Oriešok)orechy
1 PLhladká múka
1/2 ČLkypriaci prášok

Krém:

2 ks mascarpone
1 ks (vyšľahať)smotana na šľahanie
citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do žĺtok pridáme steviu a premiešame (šľahať nemusíme, cukru je tam málo takže ani nenapenia)
  2. Bielka vyšľaháme, postupne pridávame po 1 PL vody (dokopy pridáme 4 PL, na každé vajíčko jednu)
  3. Žĺtka primiešame do snehu a pridávame pomaly zmes orechov a kypriaceho prášku.
  4. Jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili.
  5. Do formy si dáme papier na pečenie a kraje potrieme maslom, vylejeme zmes.
  6. Dáme piecť na 180°C na 15 minút. Na kontrolu pichneme špajlou.
  7. Necháme vychladiť.
  8. Vyšľaháme smotanu, postupne ju pridávame do mascarpone.
  9. Nastrúhame citrónovú kôru pre vôňu.
  10. Krém natrieme na vychladený korpus.
  11. Ozdobíme jahodami resp. čímkoľvek, čo máte poruke. Kreativite sa medze nekladú :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť