Jahodová torta s mascarpone
Torta pre oslávenca mala veľký úspech a to aj napriek tomu, že obsahuje len zrnko múky a cukru. Pochutnali si všetci a ja som ich s láskou a potešením sledovala :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
čerstvé cca 200 g jahody
polky (na ozdobu)vlašské orechy
nastrúhaná (na ozdobu)horká čokoláda
Korpus:
4 ks bielka
4 ks žĺtka
1 ČLstevia
200 g (mleté, dala som pol na pol s kupovanou zmesou Oriešok)orechy
1 PLhladká múka
1/2 ČLkypriaci prášok
Krém:
2 ks mascarpone
1 ks (vyšľahať)smotana na šľahanie
citrónová kôra
- Do žĺtok pridáme steviu a premiešame (šľahať nemusíme, cukru je tam málo takže ani nenapenia)
- Bielka vyšľaháme, postupne pridávame po 1 PL vody (dokopy pridáme 4 PL, na každé vajíčko jednu)
- Žĺtka primiešame do snehu a pridávame pomaly zmes orechov a kypriaceho prášku.
- Jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili.
- Do formy si dáme papier na pečenie a kraje potrieme maslom, vylejeme zmes.
- Dáme piecť na 180°C na 15 minút. Na kontrolu pichneme špajlou.
- Necháme vychladiť.
- Vyšľaháme smotanu, postupne ju pridávame do mascarpone.
- Nastrúhame citrónovú kôru pre vôňu.
- Krém natrieme na vychladený korpus.
- Ozdobíme jahodami resp. čímkoľvek, čo máte poruke. Kreativite sa medze nekladú :)
KOMENTÁRE K RECEPTU