Fotorecept | Piškótová roláda s džemom

Fotorecept | Piškótová roláda s džemom

By 17. júna 2016

Zvažovala som, či vôbec mím pridať tento post. Viem, že veľa, najmä mladých, začínajúcich gazdiniek má problémy upieť roládu. Mám veľa receptov na rôzne rolády, ale toto je tá naj.
Jednoduchšia roláda na svete, ktorá sa zaručene podarí každému. Mimochodom toto je najobľúbenejší zákusok môjho manžela. Keď robím napr. nejaký cheesecake, ktorý on veľmi nemusí a chcem sa mu zavďačiť, tak toto je rýchlovka, ktorá ho vždy poteší. Okrem toho dostala som krásny balíček s rôznymi dobrotami. Miestne výrobky z jednej oblasti južného Anglicka. Balíček obsahoval aj fľašu jahodového džemu s prídavkom šampanského. Tak ma napadlo, že ho môžem vyskúšať práve na túto rýchlu a jednoduchú roládu.

 

Instructions

  1. Bielka našľaháme so štipkou soli.
  2. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zakaždým šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí a bielka sú krásne, lesklé a metličky zanechávajú stopy.Piškótová roláda s džemom
  3. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme.Piškótová roláda s džemom
  4. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku.Piškótová roláda s džemom
  5. Cesto vylejeme na plech (plytký, bez jedného kraja) vyložený papierom na pečenie.Piškótová roláda s džemom
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 15 minút.
  7. Upečenú roládu necháme postáť 3 - 5 minút (aby sme ju mohli chytiť a nepálila nám ruky) a stočíme spolu aj s papierom.
  8. Roládu môžeme stáčať na šírku, ale ja stále stáčam po dĺžke (je z nej viacej kúskov).
  9. Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme nato, aby spoj bol na spodku rolády.Piškótová roláda s džemom
  10. Vychladenú roládu roztočíme, odstránime papier.
  11. Potrieme džemom a opäť stočíme. Stočenú roládu poprášime práškovým cukrom a krájame na cca 1 cm kúsky. Piškótová roláda s džemom
    Piškótová roláda s džemomPiškótová roláda s džemomPiškótová roláda s džemom
Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *