Fotorecept | Piškótová roláda s džemom

Pridal: adkas-tastyfood, 17.6.2016
Kategorie: Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Zvažovala som, či vôbec mím pridať tento post. Viem, že veľa, najmä mladých, začínajúcich gazdiniek má problémy upieť roládu. Mám veľa receptov na rôzne rolády, ale toto je tá naj. Jednoduchšia roláda na svete, ktorá sa zaručene podarí každému. Mimochodom toto je najobľúbenejší zákusok môjho manžela. Keď robím napr. nejaký cheesecake, ktorý on veľmi nemusí a chcem sa mu zavďačiť, tak toto je rýchlovka, ktorá ho vždy poteší. Okrem toho dostala som krásny balíček s rôznymi dobrotami. Miestne výrobky z jednej oblasti južného Anglicka. Balíček obsahoval aj fľašu jahodového džemu s prídavkom šampanského. Tak ma napadlo, že ho môžem vyskúšať práve na túto rýchlu a jednoduchú roládu.
Pridal: adkas-tastyfood, 17.6.2016
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
- Bielka našľaháme so štipkou soli.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 15 minút.
- Upečenú roládu necháme postáť 3 - 5 minút (aby sme ju mohli chytiť a nepálila nám ruky) a stočíme spolu aj s papierom.
- Roládu môžeme stáčať na šírku, ale ja stále stáčam po dĺžke (je z nej viacej kúskov).
- Vychladenú roládu roztočíme, odstránime papier.