NajRecept.sk Dezerty Fotorecept | Piškótová roláda s džemom
Fotorecept | Piškótová roláda s džemom
Fotorecept | Piškótová roláda s džemom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   17.6.2016

Fotorecept | Piškótová roláda s džemom

Zvažovala som, či vôbec mím pridať tento post. Viem, že veľa, najmä mladých, začínajúcich gazdiniek má problémy upieť roládu. Mám veľa receptov na rôzne rolády, ale toto je tá naj. Jednoduchšia roláda na svete, ktorá sa zaručene podarí každému. Mimochodom toto je najobľúbenejší zákusok môjho manžela. Keď robím napr. nejaký cheesecake, ktorý on veľmi nemusí a chcem sa mu zavďačiť, tak toto je rýchlovka, ktorá ho vždy poteší. Okrem toho dostala som krásny balíček s rôznymi dobrotami. Miestne výrobky z jednej oblasti južného Anglicka. Balíček obsahoval aj fľašu jahodového džemu s prídavkom šampanského. Tak ma napadlo, že ho môžem vyskúšať práve na túto rýchlu a jednoduchú roládu.

Suroviny
5 ks
vajce
5 PL
polohrubá múka
5 PL
kryštálový cukor
štipka soli
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielka našľaháme so štipkou soli.
  2. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zakaždým šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí a bielka sú krásne, lesklé a metličky zanechávajú stopy.
  3. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme.
  4. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku.
  5. Cesto vylejeme na plech (plytký, bez jedného kraja) vyložený papierom na pečenie.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 15 minút.
  7. Upečenú roládu necháme postáť 3 - 5 minút (aby sme ju mohli chytiť a nepálila nám ruky) a stočíme spolu aj s papierom.
  8. Roládu môžeme stáčať na šírku, ale ja stále stáčam po dĺžke (je z nej viacej kúskov).
  9. Necháme úplne vychladnúť. Pri stáčaní dbáme nato, aby spoj bol na spodku rolády.
  10. Vychladenú roládu roztočíme, odstránime papier.
  11. Potrieme džemom a opäť stočíme. Stočenú roládu poprášime práškovým cukrom a krájame na cca 1 cm kúsky. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár